190 εφαρμογές Android με κακόβουλο λογισμικό trojan εγκαταστάθηκαν 9,3 εκατομμύρια φορές

14
how to know if an iphone has a virus scaled

Το Trojan είναι μια εφαρμογή που κρύβει τον πραγματικό της σκοπό, μεταμφιεσμένη σε μια κανονική εφαρμογή. Αλλά μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή, απελευθερώνει κακόβουλο λογισμικό που μολύνει το τηλέφωνο επιτρέποντας σε χάκερ να κλέψει προσωπικά δεδομένα και ακόμη και να πάρει τον έλεγχο της συσκευής. Σύμφωνα με μια νέα αναφορά, ερευνητές του Dr. Web Anti-virus ανακάλυψαν μια μεγάλη επίθεση κακόβουλου λογισμικού στο Huawei App Gallery που οδήγησε τα θύματα να εγκαταστήσουν άθελά τους επικίνδυνο κακόβουλο λογισμικό στα τηλέφωνά τους.

Οι 190 μολυσμένες trojan εφαρμογές Android εγκαταστάθηκαν περίπου 9,3 εκατομμύρια φορές. Το κακόβουλο λογισμικό έχει αναγνωριστεί ως «Android.Cynos.7.origin» και πιστεύεται ότι είναι μια τροποποιημένη έκδοση του κακόβουλου λογισμικού Cynos που χρησιμοποιείται για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων από τις συσκευές των θυμάτων. Οι ερευνητές κατέληξαν να ειδοποιήσουν την Huawei για τα trojans και η Huawei τα διέγραψε από τη Γκαλερί εφαρμογών.

Παρόλο που η Huawei αφαίρεσε τις μολυσμένες εφαρμογές, εάν εγκαταστήσετε κάποια από αυτές στο τηλέφωνό σας, μπορεί να εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που καθιστά τα δεδομένα σας ευάλωτα σε κλοπή. Οι τρεις μολυσμένες εφαρμογές με τον μεγαλύτερο αριθμό εγκαταστάσεων περιλαμβάνουν:

  • Hurry up and hide – 2,000,000
  • Cat adventures – 427,000
  • Drive school simulator – 142,000

Εάν έχετε κάποια από αυτές τις εφαρμογές στο Huawei τηλέφωνό σας, απεγκαταστήστε τις το συντομότερο δυνατό. Μπορείτε να δείτε τα ονόματα και των 190 μολυσμένων εφαρμογών πατώντας σε αυτόν τον σύνδεσμο.

πηγή: phonearena.com