4 τρόποι για να καταναλώνετε λιγότερα data

81
access antenna computer connect

1.Κατεβάστε και ενημερώστε τις εφαρμογές σας ενώ χρησιμοποιείτε Wi-Fi

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να εξοικονομήσετε δεδομένα κινητής, είναι να διασφαλίσετε ότι οι εφαρμογές σας θα ενημερώνονται μόνο όταν είναι συνδεδεμένες σε Wi-Fi. Για να συμβεί αυτό, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο Play Store ή το App Store και επιλέξτε να μην αναβαθμίζονται οι εφαρμογές αν η συσκευή σας δεν είναι συνδεδεμένη στο WiFi.

2. Κατεβάστε το περιεχόμενο που κάνετε streaming για να το βλέπετε offline

Μια άλλη πιθανώς τεράστια σπατάλη δεδομένων σας είναι το streaming περιεχομένου. Εάν χρησιμοποιείτε συχνά υπηρεσίες όπως το YouTube, το Spotify ή το Netflix ενώ ταξιδεύετε, απλώς καίτε περιττά gigabyte. Ευτυχώς, πολλές από αυτές τις εφαρμογές σάς επιτρέπουν να κάνετε λήψη περιεχομένου ενώ χρησιμοποιείτε Wi-Fi, ώστε να είναι έτοιμο για αναπαραγωγή στο τηλέφωνό σας όταν ταξιδεύετε. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές απαιτούν συνδρομή premium για τη λήψη περιεχομένου εκτός σύνδεσης.

3. Πλοηγηθείτε πέρα ​​από τα όρια δεδομένων στους Χάρτες Google

Οι Χάρτες Google έχουν λειτουργία εκτός σύνδεσης. Για να αποθηκεύσετε μια συγκεκριμένη περιοχή, ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google, κάντε κλικ στο πρόσωπό σας στην επάνω δεξιά γωνία και πατήστε “χάρτες εκτός σύνδεσης” από το μενού. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε το δικό σας χάρτη και να κατεβάσετε τα περιεχόμενά του.

4. Αν έχετε Android βάλτε τη λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων

Ο ευκολότερος τρόπος για να μειώσετε τη χρήση των δεδομένων σας είναι να ορίσετε ορισμένα όρια σε επίπεδο συστήματος. Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, θα βρείτε δύο ενσωματωμένες λειτουργίες που θα σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε εγγενώς και να περιορίσετε την κατανάλωση δεδομένων σας: Εξοικονόμηση δεδομένων και χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Μπορείτε να βρείτε την εξοικονόμηση δεδομένων μεταβαίνοντας στο “Δίκτυο & Διαδίκτυο” και κάνοντας κλικ για να την ενεργοποιήσετε. Τώρα θα έχετε την επιλογή να περιορίσετε τα δεδομένα ανά εφαρμογή. Για αυξημένο έλεγχο των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, ανοίξτε τις ρυθμίσεις “δίκτυο και Διαδίκτυο” και επιλέξτε “δίκτυο κινητής τηλεφωνίας”. Από εδώ, πατήστε “προειδοποίηση και όριο δεδομένων”. Σε αυτήν την τελική οθόνη, θα μπορείτε να βάλετε αυστηρά όρια κατανάλωσης δεδομένων, να προσθέσετε προειδοποιήσεις όταν έχει καταναλωθεί μια συγκεκριμένη ποσότητα δεδομένων και να παρακολουθήσετε τους κύκλους χρήσης των δεδομένων σας, ώστε να μπορείτε να δείτε πόσα πραγματικά καταναλώνετε.

πηγή: androidpolice.com