6 θάνατοι σε αποθήκη της Amazon μετά από τυφώνα

255
1237160688.0
©TIM VIZER/AFP via Getty Images

Μια αποθήκη της Amazon στο Ιλινόις κατέρρευσε μετά από έντονες καιρικές συνθήκες και ανεμοστρόβιλους που έπληξαν τα Μεσοδυτικά και τα Νότια το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, τουλάχιστον έξι θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί και αρκετοί εργαζόμενοι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Μια ανάρτηση στη σελίδα Facebook της Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης του Κόλινσβιλ του Ιλινόις αποκάλεσε την κατάρρευση της αποθήκης περιστατικό «μαζικών απωλειών». Αργότερα δημοσίευσε μια ενημέρωση με μια φωτογραφία των επακόλουθων του γεγονότος, που δείχνει ένα μεγάλο μέρος της αποθήκης να έχει διαλυθεί εντελώς από την καταιγίδα.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου σήμερα το πρωί, ο αρχηγός της αστυνομίας, Μάικ Φίλμπακ, είπε στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές δυσκολεύτηκαν να μάθουν «πόσα άτομα υπήρχαν πραγματικά σε αυτή την εγκατάσταση εκείνη τη στιγμή, επειδή δεν είναι ένα καθορισμένο προσωπικό». Η διοίκηση της Amazon βρέθηκε στο σημείο για να βοηθήσει στη δημιουργία μιας λίστας με τα μέλη του προσωπικού που καταγράφονται, ωστόσο, ο Φίλμπακ σημειώνει ότι είναι δύσκολο να προσδιοριστεί πόσοι άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στο κτίριο που κατέρρευσε.

Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον 45 άτομα φέρεται να βγήκαν με ασφάλεια από τις εγκαταστάσεις. Ενώ κάποιοι μεταφέρθηκαν με λεωφορείο σε ασφαλή περιοχή και επανενώθηκαν με την οικογένειά τους, άλλοι κατάφεραν να φύγουν μόνοι τους. Παραμένει ασαφές πόσα άτομα βρίσκονταν αρχικά στο κτίριο, αλλά όπως σημειώνει το NBC News, οι αρχές εκτιμούν ότι 110 εργαζόμενοι θα μπορούσαν να ήταν μέσα εκείνη τη στιγμή.

πηγή: theverge.com