Αυτό το ανθρωποειδές ρομπότ “πετάει”

63
ironcub original crop 1280x720
©Italian Institute of Technology (IIT)

Το ιπτάμενο ανθρωποειδές ρομπότ iRonCub θα σας θυμίσει τον IronMan. Το iRonCub έχει τέσσερις κινητήρες τζετ και φορά ένα γυαλιστερό ασημί παντελόνι, για να μην κάψει τα πόδια του. Τελικά, αυτό το γυαλιστερό, ανθεκτικό στη φωτιά παντελόνι αντικαταστάθηκε με ανθεκτικές στη φωτιά πλάκες για να προστατεύσουν όλα τα εσωτερικά εξαρτήματα του ρομπότ.

Το iRonCub δημιουργήθηκε από ερευνητές στο Κέντρο Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στο Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (IIT). Ένας από τους βασικούς στόχους αυτού του έργου είναι να καταστήσει τον ρομποτικό εναέριο χειρισμό πιο ισχυρό και ενεργειακά αποδοτικό από ποτέ. Όπως εξήγησε ο Daniele Pucci, επικεφαλής του εργαστηρίου Τεχνητής και Μηχανικής Νοημοσύνης στο ινστιτούτο, η τρέχουσα πιο κοινή λύση για εναέριο χειρισμό είναι ένα όχημα εξοπλισμένο με ρομποτικό βραχίονα.

Τα ρομπότ αυτού του τύπου δυσκολεύονται να πετάξουν σε συνθήκες ανέμου όσο χειρίζονται αντικείμενα. Ο Pucci πιστεύει ότι ένα ανθρωποειδές ρομπότ θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί χάρη σε ένα σημείο επαφής μεταξύ του ρομπότ και του περιβάλλοντος, και ότι αυτά τα ανθρωποειδή ρομπότ θα μπορούσαν να αποτελέσουν βάση δοκιμής για ιπτάμενους εξωσκελετούς για τους ανθρώπους.

πηγή: slashgear.com