Αυτόματη μετάφραση κειμένου για το Instagram Story

41

Το Instagram ανακοίνωσε την προσθήκη μιας νέας λειτουργίας για αυτόματη μετάφραση του κειμένου που υπάρχει στα Stories. Όταν η υπηρεσία εντοπίζει μια ξένη γλώσσα σε μια ανάρτηση, θα εμφανίζει στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης την επιλογή «Εμφάνιση μετάφρασης», την οποία οι χρήστες μπορούν να πατήσουν για να δουν τη μετάφραση στο κάτω μέρος. Η νέα δυνατότητα μετάφρασης υποστηρίζει ήδη περισσότερες από 90 γλώσσες για να διευκολύνει την κοινή χρήση περιεχομένου με ένα διεθνές κοινό και πρόκειται να είναι διαθέσιμη παγκοσμίως.

Με αυτή τη λειτουργία, τα Instagram Stories δεν υστερούν πλέον σε σχέση με τις παραδοσιακές δημοσιεύσεις στο Feed. Το 2016, το Instagram πρoσέθεσε αυτόματες μεταφράσεις σε σχόλια, λεζάντες και στο bio των χρηστών, αλλά απέτυχε να συμπεριλάβει τη λειτουργία στα Stories που ξεκίνησαν ένα μήνα αργότερα.

Παρόλο που η νέα δυνατότητα μπορεί να μεταφράσει κείμενο, το Instagram λέει ότι η μετάφραση ήχου δεν είναι διαθέσιμη “αυτή τη στιγμή”. Δεδομένου ότι το Instagram κυκλοφόρησε την αυτόματη λεζάντα για αγγλικές ιστορίες τον Μάιο, δεν φαίνεται μακριά η πιθανότητα κάποια μέρα να μπορούσε να μεταφράσει και τον ήχο.

πηγή: theverge.com