Αυτόνομο ρομπότ πραγματοποιεί την πρώτη του ενδομυϊκή ένεση χωρίς βελόνες

63
screenshot 1
© Cobionix

Ένα από τα πράγματα που πολλοί άνθρωποι μισούν σχετικά με τον εμβολιασμό και τη λήψη ορισμένων τύπων φαρμάκων είναι οι βελόνες. Οποιοδήποτε φάρμακο πρέπει να χορηγηθεί ενδομυϊκά απαιτεί συνήθως μια βελόνα και έναν εξειδικευμένο ιατρό για τη χορήγησή του. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον, με ένα νέο αυτόνομο ρομπότ που δημιουργήθηκε από μια εταιρεία που ονομάζεται Cobionix, που ιδρύθηκε στο Πανεπιστήμιο του Waterloo.

Το αυτόνομο ρομπότ χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Cobi της εταιρείας για να κάνει ενέσεις χωρίς τη χρήση βελόνων. Το Cobi περιγράφεται ως μια ευέλικτη ρομποτική πλατφόρμα που μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα και να ολοκληρώσει εργασίες εντελώς αυτόνομα. Το ρομπότ ήταν εφοδιασμένο με σύστημα έγχυσης χωρίς βελόνα. Απέδειξε την ικανότητα χορήγησης ενδομυϊκών ενέσεων σε ασθενείς χωρίς να χρειάζονται βελόνες και χωρίς επίβλεψη επαγγελματία υγείας.

Οι προγραμματιστές πιστεύουν ότι το Cobi και λύσεις όπως αυτό, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προστασία των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, στη μείωση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης και στη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ασθενών. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο αυτόνομος σχεδιασμός του ρομπότ θα μειώσει δραματικά τις απαιτήσεις για τις κλινικές εμβολίων και θα μπορούσε να βοηθήσει στην παροχή εμβολίων και άλλων φαρμάκων σε απομακρυσμένους πληθυσμούς με περιορισμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

πηγή: slashgear.com