Αύξηση εσόδων για Google και Microsoft κατά τη διάρκεια της πανδημίας

86
αρχείο λήψης

Η πανδημία της COVID-19 μπορεί να έφερε πολλές πρωτόγνωρες δυσκολίες στην ανθρωπότητα, φαίνεται όμως πως ωφέλησε σημαντικά τις εταιρίες τεχνολογίας. Τρανό παράδειγμα, οι οικονομικές αναφορές της Microsoft και της μητρικής εταιρίας της Google, Alphabet.

Η Microsoft λοιπόν ανακοίνωσε αύξηση εσόδων 19% ($41.7 δις) για το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς, αυτό όμως που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι η αύξηση του κέρδους κατά 44% φτάνοντας τα $15.5 δισεκατομμύρια. Η αύξηση εσόδων από την Azure πλατφόρμα ακούμπησε το 50% λόγω της τηλεργασίας και των ψηφιακών υπηρεσιών.

Ο τομέας των προσωπικών υπολογιστών που περιλαμβάνουν τα Windows, το Xbox και τα Surface σημείωσαν αύξηση 19% ($13 δις) και ενώ η εταιρία δεν έδωσε συγκεκριμένα νούμερα για πωλήσεις Xbox, τόνισε πως οι πωλήσεις κονσολών αυξήθηκαν κατά 232%.

Στο στρατόπεδο της Google τώρα, η Alphabet ανακοίνωσε έσοδα τριμήνου ύψους $55.3 δισεκατομμυρίων σημειώνοντας αύξηση 34%. Η αύξηση των διαφημιστικών budgets των εταιριών στον ψηφιακό τομέα ωφέλησε φυσικά το διαφημιστικό κολοσσό, ενώ μόνο οι διαφημίσεις από το YouTube απέφεραν $6 δισεκατομμύρια στην Alphabet.

πηγή: unboxholics.com