Ακούστε τους ήχους του φεγγαριού του Δία, όπως καταγράφηκαν από τη NASA

68
2657 juno ganyede close up 800x600.0

Η NASA αποκάλυψε ένα ηχητικό κλιπ 50 δευτερολέπτων από το πέταγμα του Juno στον Γανυμήδη, στη φθινοπωρινή συνάντηση της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης (AGU) την Παρασκευή. Δημιουργημένος από δεδομένα που καταγράφηκαν στις 7 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της πλησιέστερης προσέγγισης του διαστημικού σκάφους στον Γανυμήδη, ο ήχος, παρόμοιος με ρομπότ ή μόντεμ μέσω τηλεφώνου, είναι η τελευταία συναρπαστική επιστροφή από την πολυετή εξερεύνηση της αποστολής Juno του μεγαλύτερου γίγαντα αερίου του Ηλιακού Συστήματος και τα φεγγάρια του.

Ο ήχος προέρχεται από δεδομένα που συλλέχθηκαν χρησιμοποιώντας το όργανο Waves, σχεδιασμένο για τη μέτρηση των κυμάτων ραδιοφώνου και πλάσματος που ανιχνεύονται στη μαγνητόσφαιρα του Δία, τη φυσαλίδα φορτισμένων σωματιδίων που περιβάλλουν τον γίγαντα αερίου. Ο Γανυμήδης είναι το μεγαλύτερο φεγγάρι του Δία. Τα δεδομένα εκπομπών που συλλέχθηκαν από τον Γανυμήδη μεταφέρθηκαν σε ένα εύρος ήχου για να γίνει η εγγραφή, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Οι επιστήμονες συνεχίζουν να μελετούν τα δεδομένα Waves που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της πτήσης του Juno και προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τι σημαίνουν οι αλλαγές συχνότητας που υπάρχουν στην καταγραφή.

πηγή: theverge.com