Αποκωδικοποιήθηκε κρυφό μήνυμα στο αλεξίπτωτο του Perseverance που προσγειώθηκε στον Άρη

82
Αλεξίπτωτο

Στο video προσεδάφισης του Perseverance στον Άρη, λίγοι ήταν αυτοί που πρόσεξαν το σχέδιο στο υπερηχητικό αλεξίπτωτο του rover. Επιπλέον, ο επικεφαλής του EDL (Entry, Descent, Landing) του Perseverance, έδωσε μερικά στοιχεία τη Δευτέρα.

«Πέρα από την εκπληκτική επιστήμη πίσω από αυτό, ελπίζουμε οι προσπάθειες στη μηχανική να εμπνεύσουν και άλλους. Μερικές φορές αφήνουμε μηνύματα στη δουλειά μας, επίτηδες, για να το βρουν άλλοι, οπότε σας καλούμε και εσάς να δοκιμάσετε και να μας δείξετε τα αποτελέσματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επιστημονική ομάδα που κατασκεύασε το Perseverance.

Μέσα σε μερικές ώρες, το internet ανακάλυψε των κώδικα και χρήστες ανάρτησαν τα ευρήματά τους στο Twitter. Τα φαινομενικά τυχαία σχέδια κόκκινων και λευκών γραμμών στο αλεξίπτωτο, έκρυβαν τελικά ένα κρυμμένο μήνυμα σε δυαδικό κώδικα.

Ο εξωτερικός δακτύλιος του αλεξίπτωτου περιέχει τις συντεταγμένες του JPL στην California των ΗΠΑ, ενώ από μέσα προς τα έξω, διαβάζει κανείς το μήνυμα “Dare Mighty Things” ή σε ελεύθερη μετάφραση “τολμήστε μεγάλα πράγματα”. Η έκφραση είναι το motto της ομάδας του Perseverance και υπάρχει αναρτημένο στους τοίχους του Mission Control στο JPL.