Μπορεί το Apple Watch να προβλέψει την ασθένεια Covid-19;

189
apple watch

Η Apple δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι θα ξεκινήσει μια μελέτη για τη χρήση του Apple Watch ως προγνωστικού παράγοντα για την COVID-19 και τώρα ενεργεί βάσει αυτής της υπόσχεσης. Φαίνεται πως η Apple, το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και το τμήμα για Μελέτη της Γρίπης του Σιάτλ έχουν αρχίσει να δέχονται εθελοντές για μια μελέτη στο Σιάτλ, ερευνώντας εάν το Apple Watch και το iPhone μπορούν να προβλέψουν ή όχι ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος (όπως και την COVID-19).

Κάθε συμμετέχων θα λάβει ένα Apple Watch που θα έχει ενσωματωμένη τη μελέτη και θα πρέπει να το φοράει “μέρα και νύχτα” για έξι μήνες. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώνουν εβδομαδιαίες έρευνες στην εφαρμογή Apple Research στο iPhone τους, αλλά όσοι αρρωσταίνουν θα λάβουν τεστ κορονοϊού για να το κάνουν στο σπίτι κι ένα αίτημα για παροχή περισσότερων δεδομένων υγείας στο Apple Watch. Όπως με πολλές τέτοιες μελέτες, οι πληροφορίες και η συμμετοχή θα παραμείνουν εμπιστευτικές.

Μια μελέτη του Mount Sinai που δημοσιεύθηκε πριν από μήνες, διαπίστωσε ότι το Apple Watch ενδέχεται να εντοπίσει την COVID-19 νωρίς, εντοπίζοντας λεπτές αλλαγές στους καρδιακούς παλμούς έως και μια εβδομάδα πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα. Η έρευνα του Στάνφορντ το υποστήριξε επίσης.

πηγή: engadget.com