Διαγωνισμός Ρομποτικής και Επιχειρηματικότητας από την Πλαίσιο Computers

206

Η Πλαίσιο Computers διοργανώνει τον 1ο Open Call Διαγωνισμό «Plaisiobots: The Race», με σκοπό να αναδείξει τη ρομποτική και την εφαρμογή της στο πλαίσιο της επιχειρηματικότητας. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου – λυκείου και σε φοιτητές και οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν από τις 17 Μαΐου έως τις 20 Ιουλίου. Το έπαθλο για τους νικητές θα είναι ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο ΜΙΤ! Πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία για τους νικητές, καθώς εκεί θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν εργαστήρια του πανεπιστημίου, να συνομιλήσουν με καθηγητές διεθνούς φήμης και να γνωρίσουν start up εταιρείες οι οποίες ξεκίνησαν μέσα στο ΜΙΤ.

Το θέμα της μαθητικής κατηγορίας είναι “Το ρομπότ: ένα εργαλείο εκπαίδευσης” και της φοιτητικής “Το ρομπότ υποβοηθά τον άνθρωπο στην εργασία του”. Μέσω του «Plaisiobots: The Race», οι μαθητές και φοιτητές που συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα στάδια υλοποίησης μιας ιδέας, από την αρχική σκέψη και το σχεδιασμό της μέχρι την κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός τελικού prototype που μπορεί να βγει στην παραγωγή, συνδέοντας για πρώτη φορά την έννοια της STEAM EDUCATION με αυτήν της επιχειρηματικότητας.

Η αξιολόγηση των ομάδων θα γίνει από πενταμελή επιτροπή, έγκριτων προσωπικοτήτων του ευρύτερου κλάδου. Θα προκριθούν 10 ομάδες συνολικά, 5 από την μαθητική κατηγορία και 5 από τη φοιτητική και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο του 2021. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, οι ομάδες θα λάβουν καθοδήγηση από την ομάδα ρομποτικής του ΠΛΑΙΣΙΟΥ, Plaisiobots, που κέρδισε το Χρυσό Μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής τον Δεκέμβριο του 2020. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν στοχευμένα webinars από ανθρώπους του επιχειρηματικού και τεχνολογικού χώρου για αρτιότερη υποβοήθηση των ομάδων.

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2021, όπου θα αναδειχθούν 4 νικητές: 2 ομάδες από τη μαθητική κατηγορία και 2 ομάδες από τη φοιτητική.

πηγή: newsbeast.gr