Διστάζουν οι ΗΠΑ στην εισαγωγή του 5G

137
5G

Οι Αμερικανοί φέρεται να είναι, σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πιο διστακτικοί ως προς τη χρήση των δικτύων 5G.

Η εταιρεία που διεξήγαγε την έρευνα, Profilics Testing, συγκέντρωσε και ανέλυσε δεδομένα χρηστών του διαδικτύου από 155 χώρες, προκειμένου να διακρίνει την ευρύτερη διαδικτυακή τους συμπεριφορά.

Μέσα από την έρευνά της, η εταιρεία παρατήρησε ότι οι ερωτήσεις τύπου: «Είναι το 5G επικίνδυνο»;, «Προκαλεί προβλήματα υγείας το 5G»; και «Είναι το 5G υπεύθυνο για τη διάδοση του κορονοϊού»; εντοπίστηκαν στις μηνιαίες αναζητήσεις 374.000 Αμερικανών, καθιστώντας έτσι τη χώρα την πιο καχύποπτη ως προς το νέο δίκτυο.

Σύμφωνα με τη Profilics Testing, αμέσως μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο με 94.400 μηνιαίες αναζητήσεις και η Αυστραλία με 32.970 αναζητήσεις.

Στην αντίπερα όχθη, χώρες όπως η Ολλανδία, η Δανία και η Ιρλανδία δεν φαίνονται να ταράζονται και πολύ με τη χρήση του δικτύου 5G. Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, στην Ολλανδία και τη Δανία πραγματοποιήθηκαν μόλις 1.000 μηνιαίες αναζητήσεις, ενώ αντίστοιχα στην Ιρλανδία 1.130.

Παρόλο που αυτά τα στοιχεία είναι ασαφή, δείχνουν, όμως, σε ευρύτερο πλαίσιο την καχυποψία και τον φόβο που έχει δημιουργηθεί στους πολίτες διάφορων χωρών απέναντι στο δίκτυο.