Ε.Ε: Ζητά ταμείο αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στον κυβερνοχώρο

61
generic cyber attack credit shutterstock
Computer code on a screen with a skull representing a computer virus / malware attack.

Οι υπουργοί τηλεπικοινωνιών από τις 27 χώρες της Ε.Ε θέλουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δημιουργήσει ένα ταμείο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, για την αντιμετώπιση μεγάλων κυβερνοεπιθέσεων, επικαλούμενοι τις πρόσφατες επιθέσεις κατά της Ουκρανίας, σύμφωνα με έγγραφο της Ε.Ε. Οι υπουργοί θα συναντηθούν στη γαλλική πόλη Νεβέρ την Τετάρτη.

«Η πιθανή δευτερογενής επίδραση τέτοιων κυβερνοεπιθέσεων σε ευρωπαϊκά δίκτυα υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη να προχωρήσει η Ε.Ε με ένα φιλόδοξο και ολοκληρωμένο σχέδιο για την κυβερνοασφάλειά της», αναφέρεται στο προσχέδιο του εγγράφου. “Το τρέχον γεωπολιτικό τοπίο και οι επιπτώσεις του στον κυβερνοχώρο ενισχύουν την ανάγκη της Ε.Ε να προετοιμαστεί πλήρως για να αντιμετωπίσει μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπιθέσεις. Ένα τέτοιο ταμείο θα συμβάλει άμεσα σε αυτόν τον στόχο”, ανέφερε η εφημερίδα.

Οι υπουργοί ζήτησαν επίσης περισσότερους κανονισμούς για την εξασφάλιση ψηφιακών υποδομών, τεχνολογιών και προϊόντων και την προσέλκυση εταιρειών να παρέχουν την τεχνογνωσία τους.

πηγή: reuters.com

_

ΑΚ