Εφαρμογή ισχυρίζεται ότι παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση μέσω κάμερας smartphone

35
binah.ai product.0
©Binah.ai

Η πλατφόρμα υγείας Binah.ai ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι πρόσθεσε την παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης στα εργαλεία υγείας που είναι διαθέσιμα στην εφαρμογή της, η οποία είναι διαθέσιμη μέσω συνεργαζόμενων επιχειρήσεων. Η εταιρεία λέει ότι μπορεί να υπολογίσει την αρτηριακή πίεση χρησιμοποιώντας μόνο βίντεο του προσώπου κάποιου, μέσω κάμερας smartphone ή φορητού υπολογιστή, αλλά οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να δουν σημαντικά περισσότερα δεδομένα από την εταιρεία προτού εμπιστευτούν τη λειτουργία.

Για την παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης, το εργαλείο αναλύει το φως που ανακλάται από το πρόσωπο για να υπολογίσει τις αλλαγές στη ροή του αίματος. Οι κατασκευαστές συσκευών και εφαρμογών έχουν αξιοποιήσει αυτή τη στρατηγική σε διάφορα μέρη του σώματος για να υπολογίσουν τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα και τον καρδιακό ρυθμό.

Ωστόσο, η χρήση του για την αρτηριακή πίεση είναι πιο δύσκολη. Οι ερευνητές σημειώνουν πρόοδο προς αυτόν τον στόχο, αλλά οι ειδικοί λένε ότι δεν υπάρχουν ακόμα αρκετά δεδομένα που να δείχνουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να βασιστούν σε αυτήν την τεχνική κλινικά.

Πρέπει επίσης να δημοσιευθεί ανάλυση για το πώς λειτουργεί η συσκευή σε άτομα με διαφορετικούς τόνους δέρματος, που έχουν τρίχες στο πρόσωπο ή που φορούν μακιγιάζ, δήλωσε η Ann Marie Navar, καρδιολόγος στο University of Texas Southwestern Medical Center. Η εταιρεία αποφάσισε να λανσάρει τη λειτουργία πριν κάνει αυτή την πρόσθετη μελέτη, επειδή οι πελάτες είπαν στο Binah.ai ότι το ήθελαν.

πηγή: theverge.com