Εφαρμογή μαθητών βρίσκει ελεύθερα γήπεδα και συμπαίκτες

326

Μαθητές ηλικίας 17 και 18 ετών από το Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης δίνουν τη λύση με την εφαρμογή Matchpoint, στοχεύοντας στην προώθηση της σωματικής άθλησης σε ανθρώπους όλων των ηλικιών. Με το Matchpoint μπορείτε να βρείτε διαθέσιμους συμπαίκτες, αλλά και ποιοι αθλητικοί χώροι είναι ελεύθεροι.

Την ιδέα υλοποίησης της διαδικτυακής εφαρμογής, η οποία θα διατίθεται δωρεάν, επιτρέποντάς τους να κλείσουν γήπεδα και να βρουν συμπαίκτες για το αγαπημένο τους άθλημα, στην περιοχή και την ώρα που τους βολεύει, παρουσίασε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Γιώργος Τζιμούρτος.

«Αρχικά τα μέλη της ομάδας κάναμε πρωτογενή έρευνα μεταξύ όλων των μαθητών και τα αποτελέσματα μας έδειξαν ότι υπήρχε μεγάλη ανάγκη για μια τέτοια υπηρεσία που θα στοχεύει στην καλλιέργεια ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής. Η ιδέα μας στηρίζεται στην αρχαιοελληνική φράση “νους υγιής εν σώματι υγιεί”, που ιδιαίτερα τώρα με την καραντίνα ήταν αναγκαία. Διαπιστώθηκε πέρα από την ανάγκη της σωματικής άσκησης, ότι η δυσκολία στην εξεύρεση χώρων αλλά και συμπαικτών είναι και χρονοβόρα και πολλές φορές καταλήγει άκαρπη», εξήγησε ο 18χρονος.

Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής της εικονικής εταιρείας Machpoint, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να εντάξει τη σωματική άθληση στην καθημερινότητά του με το πάτημα μόλις μερικών κουμπιών χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Από την άλλη, τα αθλητικά κέντρα που θα είναι και μέλη του δικτύου θα αποκτούν πρόσβαση σε ένα ευρύ αγοραστικό κοινό καθώς, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα απολαμβάνουν σημαντικά οφέλη διαφήμισης και προώθησης των εγκαταστάσεών τους.

Η εικονική επιχείρηση των 20 παιδιών κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του πανελλαδικού διαγωνισμού “Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2021” του Junior Achievement Greece που θα διεξαχθεί σε απευθείας διαδικτυακή μετάδοση, το Σάββατο 12 Ιουνίου.

πηγή: sofokleousin.gr