“Εγχείρηση” σε ένα old-school κομπιουτεράκι για επίτευξη ασύρματης φόρτισης

242

Για εμάς η ασύρματη φόρτιση είναι δεδομένη χάρη στα gadget που χρησιμοποιούμε σήμερα, όπως είναι τα smartphone μεταξύ άλλων. Πριν από τέσσερις δεκαετίες, οι ηλεκτρονικές συσκευές, οι αριθμομηχανές για παράδειγμα, αποτελούσαν νέες εφευρέσεις και οι περισσότεροι άνθρωποι εκπλήσσονταν που τις είχαν και ποτέ δεν φαντάζονταν τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης. Η τροφοδοσία τους βασιζόταν συνήθως σε μπαταρίες παλιού τύπου.

Η αριθμομηχανή HP-25, που κυκλοφόρησε το 1975, αποτελεί ένα καλό παράδειγμα old-school ηλεκτρονικής συσκευής. Ήταν μια σημαντική ανακάλυψη: Η πρώτη προσιτή προγραμματιζόμενη αριθμομηχανή με ισορροπημένα χαρακτηριστικά, μέγεθος και ευκολία χρήση. Το HP-25 είναι μια αξιοσημείωτη συσκευή που έχει σχεδιαστεί από μηχανικούς για μηχανικούς και χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα.

Ένας χάκερ έχει μία τέτοια αριθμομηχανή από τον πατέρα του και ένα από τα μειονεκτήματά της ήταν ο περιορισμένος σχεδιασμός της μπαταρίας. Αυτή η μπαταρία αποτελείται από ένα ζευγάρι κυττάρων NiCd, το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί πριν από πολλά χρόνια. Για να γίνει η αριθμομηχανή χρήσιμη ξανά, ο ιδιοκτήτης ξεκίνησε να σχεδιάζει μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία χρησιμοποιώντας μια σύγχρονη μπαταρία πολυμερούς λιθίου και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης μαζί με φόρτιση USB – με την οποία θα αντικαθιστούσε την παλιά.

Το αποτέλεσμα είναι μια old-school αριθμομηχανή ηλικίας άνω των σαράντα ετών που μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα τροφοδοτικό Qi για φόρτιση. Η μπαταρία μπορεί, επίσης, να αφαιρεθεί και να συνδεθεί χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο micro-USB για φόρτιση. Η αριθμομηχανή δεν τροποποιήθηκε καθόλου και πλέον διαθέτει και ένδειξη χαμηλής μπαταρίας.

πηγή: slashgear.com