Είναι αυτό το κολάρο ένα smartwatch για σκυλιά;

47
smart dog collar logo invoxia.0
©Invoxia

Τα trackers για κατοικίδια υπάρχουν εδώ και χρόνια, αλλά η Invoxia θα φέρει ένα νέο έξυπνο κολάρο που μπορεί επίσης να παρακολουθεί τις ζωτικές ενδείξεις του σκύλου σας. Και φυσικά, το έξυπνο κολάρο λειτουργεί επίσης ως GPS για να παρακολουθείτε τις δραστηριότητες που κάνει το σκυλάκι σας.

Τα trackers σκύλων βασίζονται γενικά σε συνδυασμό επιταχυνσιόμετρων και αισθητήρων GPS. Η προσέγγιση της Invoxia είναι λίγο διαφορετική. Για την παρακολούθηση ενδείξεων όπως ο αναπνευστικός ρυθμός και ο καρδιακός ρυθμός, η Invoxia λέει ότι συνεργάστηκε με πιστοποιημένους κτηνιάτρους και καρδιολόγους για την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης βαθιάς εκμάθησης που χρησιμοποιεί μικροσκοπικούς αισθητήρες ραντάρ.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι το κολάρο μπορεί να κάθεται πιο χαλαρά και άνετα γύρω από το λαιμό του σκύλου. Αυτό δεν συμβαίνει με τα έξυπνα ρολόγια, τα οποία απαιτούν πιο σφιχτή εφαρμογή και καλή επαφή με το δέρμα για να λάβουν ακριβείς μετρήσεις καρδιακού παλμού. Το κολάρο ξεχωρίζει συνδυάζοντας έναν παραδοσιακό ιχνηλάτη GPS με έναν μη επεμβατικό τρόπο παρακολούθησης ζωτικών στοιχείων. Είναι συμβατό με Bluetooth, Wi-Fi, GPS και LTE-M και διαθέτει ειδοποιήσεις διαφυγής και ενσωματωμένο buzzer.

πηγή: theverge.com