Εντόπισε το θύμα του μέσω…iPhone!

68
find my iphone

Οι κάτοχοι των iPhone είναι γνώστες της εφαρμογής «Εύρεση» της Apple, η οποία έχει την ιδιότητα να εμφανίζει την τοποθεσία μίας συσκευής Apple live, αν η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο, ή με βάση την τελευταία σύνδεση. Αν, δηλαδή, ένας γονέας επιθυμεί να γνωρίζει που βρίσκεται το παιδί του ανά πάσα ώρα και στιγμή, η εφαρμογή παρέχει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα. Τι συμβαίνει, ωστόσο, όταν χρησιμοποιείται για κακόβουλους σκοπούς;

Όπως φαίνεται, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, ένας ύποπτος για δολοφονία εντόπισε το θύμα του μέσω της εφαρμογής. Πιο συγκεκριμένα, ο φερόμενος ως δράστης παρακολούθησε το θύμα, που είχε βρεθεί σε ένα ακριβό κατάστημα για τις αγορές του. Στη συνέχεια, συνέδεσε τη συσκευή iPhone με το αυτοκίνητο του θύματος και το ακολούθησε μαζί με τον συνεργό του σε ένα πάρτι. Εκεί οι δράστες απείλησαν το θύμα, αποσπώντας τα πολύτιμα αντικείμενα του, καθώς και το κλειδί του αυτοκινήτου του. Το θύμα πυροβολήθηκε. Το αυτοκίνητό του είχε κλαπεί, ενώ όταν βρέθηκε, η έρευνα έδειξε ότι μία συσκευή iPhone ήταν προσκολλημένη στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου με μαγνήτες.

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη και τώρα αντιμετωπίζει κατηγορίες ληστείας- εισβολής στο σπίτι με μάσκα και όπλο, δολοφονία πρώτου βαθμού με όπλο, τραυματισμό με όπλο και μεγάλη κλοπή.

πηγή: techgear.gr