Επιλογή αρσενικής φωνής για τον εικονικό βοηθό Alexa

43

Η Amazon προσέθεσε μια νέα επιλογή αρσενικής φωνής για τον εικονικό βοηθό Alexa μαζί με μια καινούργια λέξη αφύπνισης που μοιάζει περισσότερο με αρσενικό όνομα (Ziggy). Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε από τις επιλογές φωνής με οποιαδήποτε από τις λέξεις αφύπνισης, χωρίς να συνδέεται απαραίτητα το “Alexa” με τη γυναικεία φωνή και το “Ziggy” με τη νέα επιλογή ανδρικής φωνής.

Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των δύο επιλογών φωνής και της νέας λέξης αφύπνισης. Ωστόσο, η αλλαγή αφορά την καθεμιά συσκευή Alexa, οπότε αν θέλετε να κάνετε τις ίδιες αλλαγές σε κάθε συσκευή σας θα πρέπει να το ρυθμίσετε ξεχωριστά.

Υπήρξε αρκετή αναμονή μέχρι να προσφέρει η Amazon αρσενική φωνητική επιλογή για τον ψηφιακό βοηθό της. Η Apple και η Google προσφέρουν πολλές επιλογές φωνής για το Siri και το Google Assistant, χωρίς όμως να τις συσχετίζουν πλέον με το φύλο.

Οι New York Times σημειώνουν ότι η Alexa απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με το φύλο απαντώντας «Δεν είμαι γυναίκα ή άντρας, είμαι τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο, η Amazon τείνει να αναφέρεται στην προσωπικότητα της Alexa χρησιμοποιώντας τις αντωνυμίες “αυτή” και “της” στα φύλα για την τεκμηρίωσή της. Αυτό συμβαίνει παρόλο που η ίδια η εταιρεία υπογραμμίζει ότι η Alexa δεν είναι “άτομο με φυσικό σώμα ή ταυτότητα φύλου” και ότι η Amazon δεν επιτρέπει σε οργανισμούς να αναφέρουν την Alexa ως “αυτή” ή “της”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα επιλογή φωνής Alexa με αρσενικό ήχο είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ προς το παρόν, αλλά πιθανότατα θα φτάσει σύντομα και σε άλλες περιοχές.

πηγή: theverge.com