Έρχονται iPad με OLED οθόνες

79
ipad pro key features keyboard 202104 fmt whh
©Apple

Τον Απρίλιο, η Apple επιβεβαίωσε τελικά όλες τις φήμες για την τελευταία γενιά iPad Pro. Άλλαξε επιτέλους την τεχνολογία οθόνης σε Mini LED για να βελτιώσει την ποιότητα. Οι φήμες τώρα θέλουν την Apple να αλλάζει επίσης την τεχνολογία στα απλά μοντέλα iPad, από οθόνες LCD σε OLED, μέσα στο 2022.

Για χρόνια, η Apple διατηρούσε στα iPad της οθόνες LCD, ακόμη και όταν τα iPhone και τα Apple Watch χρησιμοποιούσαν OLED. Τώρα που τελικά απορρίπτει την απλή οθόνη LCD, μπορεί να αναρωτιέστε γιατί δεν χρησιμοποιεί μόνο οθόνες OLED ή Mini LED για τα iPad. Ο λόγος μπορεί να είναι τεχνικός και οικονομικός.

Το OLED το προτιμούσαν οι περισσότεροι στις τεχνολογίες οθόνης, λόγω των αντιθέσεων που προσφέρει. Δυστυχώς, είναι επίσης πιο ευαίσθητο στο burn-in και η Apple πιθανότατα δεν θεώρησε ότι είναι έξυπνο να χρησιμοποιήσει αυτό το είδος οθόνης σε iPad Pro, που πιθανότατα θα έπαιζε το ίδιο περιεχόμενο για ώρες. Το Mini LED, από την άλλη πλευρά, προσφέρει σχεδόν τα ίδια οφέλη με το OLED, αλλά με υψηλότερο κόστος και χαμηλότερες αποδόσεις παραγωγής. Αυτό θα το καθιστούσε λιγότερο ιδανικό για όσους προτιμούν τα iPad Air και τα απλά μοντέλα iPad λόγω των τιμών.

πηγή: slashgear.com