Έρχονται παιχνίδια PlayStation στα κινητά;

100
videogames 5319309 1280

Η Sony φαίνεται πως έχει προσλάβει ένα στέλεχος στα PlayStation Studios που θα επικεντρωθεί στο να φέρει τις “πιο δημοφιλείς σειρές παιχνιδιών” του PlayStation στο κινητό. Παρόλο που η λίστα δεν αναφέρει τίτλους ή ημερομηνίες, ο νέος επικεφαλής θα αναπτύξει μια στρατηγική τριών έως πέντε ετών.

Η εταιρεία έχει μακρά ιστορία προσπαθώντας να συνδυάσει την επωνυμία PlayStation με κινητά, αν και χωρίς μεγάλη επιτυχία. Εκτός από έναν μικρό αριθμό παιχνιδιών, η πιο γνωστή προσπάθεια της Sony είναι το Xperia Play – ένα “τηλέφωνο PlayStation” που ήταν μπροστά από την εποχή του, αλλά ήταν εμπορική αποτυχία.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί η Sony επιδιώκει τα κινητά. Θα μπορούσε να φέρει τη μάρκα PlayStation σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό και, φυσικά, να αποκομίσει κέρδη από αγορές εντός των εφαρμογών. Τίτλοι όπως το Fortnite, το PUBG και το Roblox οφείλουν μεγάλο μέρος της επιτυχίας τους στους gamers για κινητά. Τα ίδια τα παιχνίδια πρέπει να προσαρμοστούν για κινητά, χωρίς να χάσουν αυτό που τα κάνει ξεχωριστά στην κονσόλα.

πηγή: engadget.com