Γιατί αλλάζουν τα thumbnails στις σειρές του Netflix;

51
rtpvo1e1l8pynnjr1uug

Το Netflix διαθέτει έναν κατάλογο χιλιάδων σειρών και ταινιών για παρακολούθηση. Με τόσο πολύ περιεχόμενο για να διαλέξετε, μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε σε ένα μόνο πράγμα που μπορείτε να παρακολουθήσετε. Το Netflix βοηθά τους θεατές να διαλέξουν, μέσω της εξατομίκευσης. Ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός τρόπος που η εταιρεία το κάνει αυτό είναι μέσω προσαρμοσμένων μικρογραφιών.

Το Netflix δεν χρησιμοποιεί μόνο μία αφίσα μιας ταινίας ή μιας σειράς στο thumbnail. Χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο τραβώντας στιγμιότυπα υψηλής ανάλυσης από μια σειρά ή μια ταινία. Στη συνέχεια, πραγματοποιεί δοκιμές για να καθορίσει σε τι είναι πιο πιθανό να κάνουν κλικ οι διάφοροι συνδρομητές.

Έτσι, αν βλέπετε περισσότερες ρομαντικές ταινίες οι μικρογραφίες μιας σειράς μπορεί να μοιάζουν πιο ρομαντικές, ενώ αν βλέπετε περισσότερα θρίλερ οι μικρογραφίες θα είναι σκοτεινές και τρομακτικές.

Ο στόχος του Netflix είναι να ωθήσει τους θεατές να βλέπουν το περιεχόμενό του για όσο το δυνατόν περισσότερο, και η προσαρμογή των μικρογραφιών είναι μόνο ένας από τους πολλούς ]τρόπους που το κάνει αυτό.

πηγή: vox.com