Η Amazon καταστρέφει εκατομμύρια απούλητα προϊόντα τον χρόνο

291
16278498935 75429186a9 c

Μερικές ανησυχητικές πληροφορίες βγήκαν στο φως, σχετικά με μια αποθήκη της Amazon στο Dunfermline της Σκωτίας.

Η αναφορά βασίζεται σε μια εις βάθος έρευνα από βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι, το οποίο κατάφερε να διεισδύσει σε ένα από τα μεγαλύτερα από τα 24 κέντρα της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να δει τι συμβαίνει στα προϊόντα που δεν έχουν πωληθεί – και η απάντηση είναι μάλλον τρομακτική. Πήρε εκτεταμένα πλάνα από κάδους αχρησιμοποίητων, μη ανοιγμένων αντικειμένων με την ένδειξη “καταστροφή” πάνω.

Ένας πρώην υπάλληλος μίλησε για την καθημερινή διαδικασία συλλογής χιλιάδων ολοκαίνουργιων προϊόντων, όπως ακουστικά προηγμένης τεχνολογίας, βιβλία, κοσμήματα, φορητούς υπολογιστές, και όλα τα είδη premium ηλεκτρονικών ειδών και την αποθήκευσή τους ώστε να καταστραφούν. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, η Amazon αναγκάζει τους υπαλλήλους να στοχεύουν σε 130.000 αντικείμενα προς καταστροφή την εβδομάδα, και αυτό μόνο για το ενιαίο κέντρο διανομής που ερευνήθηκε. Αν πολλαπλασιάσουμε τον αριθμό με τα 175 κέντρα της Amazon, από τις 52 εβδομάδες που υπάρχουν σε ένα χρόνο, το αποτέλεσμα είναι πάνω από 1 δισεκατομμύριο προϊόντα που καταστρέφονται.

Η εξήγηση για όλα αυτά φαίνεται να είναι καθαρά η οικονομία: εάν τα αντικείμενα των πωλητών κάθονται στην αποθήκη πολύ καιρό, χωρίς πωλήσεις, αλλά συγκεντρώνουν τέλη αποθήκευσης, είναι πιο οικονομικό για τους πωλητές να τα καταστρέφουν παρά να τα παίρνουν πίσω ή να τα δωρίσουν.

πηγή: phonearena.com