Η αποστολή της SpaceX, Crew-3, εκτοξεύτηκε μετά από καθυστερήσεις

35
screenshot 3
© SpaceX

Η NASA και η SpaceX εκτόξευσαν τελικά την αποστολή Crew-3 στις 10 Νοεμβρίου. Η εκτόξευση έγινε στο Launch Complex 39A στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy της NASA, στη Φλόριντα. Η κάψουλα που χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή ήταν το Crew Dragon Endurance και μπήκε σε τροχιά πάνω από έναν πύραυλο SpaceX Falcon 9. Τα μέλη του πληρώματος στην κάψουλα ήταν οι Raja Chari, Tom Marshburn και Kayla Barron από τη NASA. Ο αστροναύτης της ESA Matthias Maurer ήταν το τέταρτο μέλος του πληρώματος.

Το Crew-3 έχει καθυστερήσει αρκετές φορές. Προηγουμένως, η αποστολή καθυστέρησε από την αρχική ημερομηνία εκτόξευσης μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Ωστόσο, οι κακές καιρικές συνθήκες και οι δυνατοί άνεμοι εμπόδισαν την εκτόξευση, μεταφέροντας την εκτόξευση στις 3 Νοεμβρίου. Περισσότερα προβλήματα ανάγκασαν μια νέα καθυστέρηση, ωθώντας την εκτόξευση του διαστημικού σκάφους σε τροχιά στις 10 Νοεμβρίου. Δεδομένου ότι η αποστολή είχε καθυστερήσει πολλές φορές, η NASA άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής των αστροναυτών του Crew-2 στη Γη πριν από την εκτόξευση του Crew-3.

Αρχικά, οι αστροναύτες του Crew-2 και του Crew-3 υποτίθεται ότι επέβαιναν στο ISS ταυτόχρονα. Ωστόσο, η NASA επέστρεψε με επιτυχία τους αστροναύτες του Crew-2 στη Γη πρόσφατα, πριν από την εκτόξευση του Crew-3. Για την εκτόξευση του Crew-3, η SpaceX παρακολούθησε αυτόματους ελιγμούς του διαστημικού σκάφους από το Hawthorne της Καλιφόρνια. Η NASA παρακολουθεί τις λειτουργίες του διαστημικού σταθμού κατά τη διάρκεια της πτήσης, από το Mission Control στο Χιούστον.

πηγή: slashgear.com