Η Apple απέστειλε 6,5 εκ. laptop το τρίτο τρίμηνο του 2021, χάρη στο MacBook Air

164
macbook air og 202011
©Apple

Η Apple τα πηγαίνει καλά με τη σειρά Mac, καθώς άρχισε να αλλάζει τους επεξεργαστές Intel στα πιο ισχυρά τσιπ, Apple Silicon, πέρυσι. Μιλώντας συγκεκριμένα για τα MacBooks, η εταιρεία απέστειλε 6,5 εκατομμύρια φορητούς υπολογιστές το τρίτο τρίμηνο του 2021 και σύμφωνα με το Strategy Analytics, το MacBook Air ήταν υπεύθυνο γι’ αυτόν τον αριθμό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Apple είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος πωλητής φορητών υπολογιστών στον κόσμο με το 10% του μεριδίου αγοράς. Την πρώτη θέση κατέχει η Lenovo με 15,3 εκατομμύρια μονάδες να αποστέλλονται το τρίτο τρίμηνο και μερίδιο αγοράς 24%, ενώ η HP και η Dell βρίσκονται ακριβώς από πίσω, στη δεύτερη και τρίτη θέση.

Η Strategy Analytics λέει ότι πρόσφατα υπήρξε αυξημένη ζήτηση για υπολογιστές premium, καθώς οι πελάτες ξοδεύουν περισσότερα σε αυτήν την κατηγορία χάρη στις εκπτώσεις σε προϊόντα όπως το MacBook Air. Όπως ήταν αναμενόμενο, η επιστροφή στα γραφεία και η ζήτηση για εκπαίδευση συνέβαλαν στην αυξημένη ζήτηση για φορητούς υπολογιστές τους τελευταίους μήνες.

Συνολικά, 66,8 εκατομμύρια φορητοί υπολογιστές απεστάλησαν το τρίτο τρίμηνο του 2021. Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι οι περιορισμοί στην προσφορά και οι ελλείψεις chip επηρέασαν τους προμηθευτές υπολογιστών, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν επιτύχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα χωρίς αυτά τα προβλήματα.

πηγή: 9to5mac.com