Η Apple δημοσιεύει έκθεση που λέει ότι το iOS είναι ασφαλέστερο από το Android

38
unnamed

Η Apple δημοσίευσε ένα έγγραφο που ονομάζει “ανάλυση απειλών sideloading” και γράφτηκε για να προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ενυπάρχουν στην πρακτική του sidelading, δηλαδή την εγκατάσταση εφαρμογών από πηγή τρίτου μέρους.

Για παράδειγμα, η Apple δεν επιτρέπει στους χρήστες iPhone ή iPad να εγκαθιστούν εφαρμογές από τοποθεσίες διαφορετικές από το δικό της App Store. Η Google, από την άλλη πλευρά, επιτρέπει στους χρήστες Android να τοποθετούν παράλληλα εφαρμογές από καταστήματα τρίτων, εκτός από την εγκατάσταση τους από το Google Play Store. Με τον προτεινόμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές, η Apple θα μπορούσε να αναγκαστεί να επιτρέψει στους χρήστες iOS και iPadOS να φορτώσουν εφαρμογές στις συσκευές τους από άλλες πηγές.

“Το iPhone είναι μια εξαιρετικά προσωπική συσκευή όπου οι χρήστες αποθηκεύουν μερικές από τις πιο ευαίσθητες και προσωπικές τους πληροφορίες. Αυτό σημαίνει ότι η διατήρηση της ασφάλειας και της ιδιωτικής ζωής στο οικοσύστημα iOS είναι μεγάλης σημασίας. Ωστόσο, ορισμένοι απαιτούν από την Apple να υποστηρίξει τη διανομή εφαρμογών εκτός του App Store, μέσω άμεσων λήψεων ή καταστημάτων εφαρμογών τρίτων, μια διαδικασία που αναφέρεται επίσης ως “sideloading”,αναφέρει η Apple. Αν αναγκαστεί να επιτρέψει το sideloading, θα γίνει ευκολότερο για τους χάκερ να στοχεύσουν χρήστες, καθώς περισσότερες εφαρμογές θα γίνουν επικίνδυνες, αφού πολλά καταστήματα εφαρμογών δεν διαθέτουν διαδικασίες ελέγχου.

πηγή: phonearena.com