Η Apple παρουσιάζει το νέο MacBook Pro σε μεγέθη 16 και 14 ιντσών

250
©Apple

Η Apple παρουσίασε το νέο MacBook Pro του 2021. Έρχεται σε δύο μεγέθη, ένα μοντέλο 16 ιντσών καθώς και ένα νέο μοντέλο 14 ιντσών και διαθέτει μια σειρά από αλλαγές, από το σχεδιασμό στην οθόνη, τη συνδεσιμότητα, την μπαταρία ως το πιο σημαντικό, τα νέα τσιπ M1 Pro και M1 Max.

Το νέο MacBook Pro διαθέτει έναν ολοκαίνουργιο σχεδιασμό που θυμίζει κάπως τα παλιά MacBook με το περίβλημα αλουμινίου να είναι καμπυλωμένο γύρω από τις πλευρές. Είναι ενδιαφέρον ότι το MacBook Pro επιστρέφει στον καμπύλο σχεδιασμό του προκατόχου του, ενώ το iPhone και το iPad επέστρεψαν στις επίπεδες πλευρές των προκατόχων τους.

Το νέο MacBook Pro διαθέτει επίσης ένα νέο πληκτρολόγιο τοποθετημένο σε ολόμαυρο φόντο. Το νέο μοντέλο δεν έχει πλέον το αμφιλεγόμενο Touch Bar και το αντικαθιστά με μια τυπική σειρά πλήκτρων λειτουργιών, τα οποία είναι πλέον επίσης πλήρους μεγέθους για να ταιριάζουν με τα ασύρματα πληκτρολόγια της Apple.

Το νέο μοντέλο έρχεται με δύο νέες οθόνες. Το μοντέλο 16 ιντσών διαθέτει οθόνη IPS LCD 16,2 ιντσών με ανάλυση 3456×2234. Το μοντέλο 14 ιντσών διαθέτει οθόνη IPS LCD 14,2 ιντσών με ανάλυση 3024×1964. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν οπίσθιο φωτισμό mini-LED. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν ρυθμό ανανέωσης 120Hz, μέγιστη φωτεινότητα 1600 nits, σταθερή φωτεινότητα 1000 nits και πλήρη χρωματική κάλυψη Display-P3.

Η Apple έχει επίσης συρρικνώσει τις στεφάνες γύρω από την οθόνη αυτή τη φορά και έχει προσθέσει μια εγκοπή στην κορυφή για τη νέα κάμερα FaceTime HD 1080p. Το macOS έχει ενημερωθεί για να φιλοξενήσει αυτήν τη νέα εγκοπή, η οποία τώρα ενσωματώνεται τακτοποιημένα στη γραμμή μενού στο επάνω μέρος.

Το νέο MacBook Pro λειτουργεί με τους νέους επεξεργαστές M1 Pro και M1 Max-on-chip. Εάν προτιμάτε το μικρότερο μοντέλο 14 ιντσών, τότε απλώς λαμβάνετε το M1 Pro από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να το διαμορφώσετε με το M1 Max από τον ιστότοπο της Apple. Με το μεγαλύτερο μοντέλο 16 ιντσών, μπορείτε να επιλέξετε είτε M1 Pro είτε M1 Max και, στη συνέχεια, μπορείτε επίσης να το διαμορφώσετε περαιτέρω από τον ιστότοπο της Apple, εάν απαιτείται. Με αυτούς τους νέους επεξεργαστές, το MacBook Pro είναι ικανό να έχει έως 32 GB μνήμης στο M1 Pro ή 64 GB στο M1 Max.

Όσον αφορά στον αποθηκευτικό χώρο, η Apple χρησιμοποιεί τώρα ακόμη πιο γρήγορους SSDs με ταχύτητες ανάγνωσης έως και 7,4 GB/s. Αυτά μπορούν να διαμορφωθούν από 512 GB μέχρι 8TB.

Για να φορτίσετε το νέο μοντέλο, είτε παίρνετε έναν φορτιστή USB-C 67W εάν αγοράσετε μοντέλο με M1 Pro, είτε έναν φορτιστή USB-C 96W εάν έχετε οποιοδήποτε από τα άλλα μοντέλα CPU. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται καλώδιο USB-C για MagSafe 3 (2m).

πηγή: gsmarena.com