Η Apple θα αυξήσει τις τιμές του App Store σε ορισμένες περιοχές

15
apple app store awards 2021 hero 12022021.jpg.landing big 2x

Επικαλούμενη φόρους και συναλλαγματικές ισοτιμίες, η Apple αυξάνει τις τιμές για εφαρμογές σε ορισμένες χώρες και αναπροσαρμόζει τις περικοπές των προγραμματιστών σε άλλες. Οι εφαρμογές θα γίνουν ακριβότερες στο Μπαχρέιν, την Ουκρανία και τη Ζιμπάμπουε. Ο ΦΠΑ αυξήθηκε από 5 σε 10% στο Μπαχρέιν, η Ουκρανία λαμβάνει ΦΠΑ 20%, ενώ οι χρήστες στη Ζιμπάμπουε θα πρέπει να πληρώσουν 5% περισσότερο λόγω του νέου φόρου ψηφιακών υπηρεσιών.

Το Ομάν εισάγει επίσης ΦΠΑ 5%, ενώ οι Μπαχάμες και το Τατζικιστάν βλέπουν χαμηλότερους φόρους φέτος. Ωστόσο, η τελική τιμή δεν θα αλλάξει σε αυτά τα App Stores, καθώς η Apple προσαρμόζει την περικοπή των προγραμματιστών για να αντισταθμίσει τις αλλαγές.

Το ίδιο ισχύει για την Αυστρία, όπου ο συντελεστής ΦΠΑ ανέρχεται στο 10% για τα ηλεκτρονικά βιβλία και τα ηχητικά βιβλία, η Λετονία μειώνει τον ΦΠΑ για τα ηλεκτρονικά βιβλία και τα ηχητικά βιβλία από 21 σε 5% και η Ρουμανία μειώνει τον ΦΠΑ της από 19 σε 5%, και πάλι για ηλεκτρονικά βιβλία και ηχητικά βιβλία.

Η Apple διευκρινίζει ότι εναπόκειται στους προγραμματιστές που προσφέρουν εφαρμογές στις τελευταίες έξι χώρες να αποφασίσουν εάν θα προσαρμόσουν ή όχι τις τιμές τους για να λάβουν υπόψη τις αλλαγές.

πηγή: gsmarena.com