Η Apple θα ανακοινώσει νέο MacBook Air με οθόνη Mini-LED 13 ιντσών στα μέσα του 2022

123
screenshot 4
©Apple

Σύμφωνα με τον αξιόπιστο αναλυτή Ming-Chi Kuo, ένα νέο MacBook Air αναμένεται να εισαχθεί στα μέσα του 2022 με οθόνη Mini-LED 13,3 ιντσών.

Ο Kuo είχε ήδη πει ότι η Apple εργαζόταν σε ένα νέο επανασχεδιασμένο MacBook Air για το 2022, αλλά δεν ήταν συγκεκριμένος για το πρόγραμμα. Τώρα ο Kuo ισχυρίζεται ότι αυτός ο φημολογούμενος φορητός υπολογιστής θα κυκλοφορήσει επίσημα κάποια στιγμή στα μέσα του 2022.

Η οθόνη 13,3 ιντσών υποδηλώνει ότι παρά τη νέα τεχνολογία, η οθόνη θα παραμείνει στο ίδιο μέγεθος με την τρέχουσα γενιά. Η Apple φημολογείται ότι θα υιοθετήσει μια οθόνη 14 ιντσών για το νέο MacBook Pro, αλλά φαίνεται ότι η εταιρεία θα τη διατηρήσει για τους ακριβότερους φορητούς υπολογιστές της.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, το Mini-LED βασίζεται σε χιλιάδες πολύ μικρές λυχνίες LED στον οπίσθιο φωτισμό, με αποτέλεσμα υψηλότερες αναλογίες αντίθεσης και βαθύτερα μαύρα, παρόμοια με το OLED.

Σύμφωνα με την έκθεση, το νέο MacBook Air θα διαθέτει επίσης ένα αναβαθμισμένο Apple Silicon chip. Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια διαρροή αποκάλυψε ότι το νέο MacBook Air θα είναι το πρώτο Mac με τσιπ M2, ενώ το MacBook Pro που θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος θα έρθει με το M1X – μια αναβαθμισμένη έκδοση του M1 με καλύτερα γραφικά.

πηγή: 9to5mac.com