Η Blue Origin στέλνει με επιτυχία τον Jeff Bezos και τρεις άλλους στο διάστημα και πίσω

144
screenshot 2
Ο πύραυλος κατά την εκτόξευσή του ©Blue Origin

Ο Jeff Bezos πήγε στην άκρη του διαστήματος την Τρίτη με τρεις συνεπιβάτες και προσγειώθηκε με ασφάλεια σε μια έρημο του Τέξας, μέσα στην κάψουλα του πυραύλου της διαστημικής εταιρείας του. Η αποστολή NS-16 σηματοδότησε την πρώτη επανδρωμένη πτήση του Blue Origin και ξεκίνησε τις εμπορικές υπηρεσίες της εταιρείας για τον διαστημικό τουρισμού. Ο Bezos έστειλε ένα μήνυμα στους υποψήφιους τουρίστες του διαστήματος ότι ο πύραυλος New Shepard της εταιρείας είναι ασφαλής για πτήση.

Ο πύραυλος New Shepard εκτοξεύθηκε από το Van Horn του Τέξας, με την κάψουλα που περιλάμβανε το πλήρωμα. Ο Jeff Bezos, ο αδερφός του, Mark Bezos, η θρύλος της αεροπορίαςη Wally Funkη και ο Ολλανδός έφηβος Oliver Daemen ήταν δεμένοι μέσα στην κάψουλα. Η κάψουλα του πληρώματος έφτασε σε μέγιστο υψόμετρο 66 μιλίων σε τρεις φορές την ταχύτητα του ήχου πριν χωριστεί από τον πύραυλο. Οι επιβάτες βίωσαν ένα σύντομο αίσθημα έλλειψης της βαρύτητας και μπορούσαν να δουν την καμπυλότητα της Γης στο χείλος της ατμόσφαιρας.

screenshot 4 8
O Jeff Bezos, ενθουσιασμένος μετά την ολοκλήρωση της διαστημικής του πτήσης, ©Blue Origin

Η αποστολή κατέστησε την Funk, ετών 82, το γηραιότερο άτομο που έφτασε στο διάστημα και τον Daemen, 18, το νεότερο. Ο Bezos είπε ότι η εκτόξευση στο διάστημα ήταν το όνειρό του από τότε που ήταν παιδί.

πηγή: theverge.com