Η Canon αναγκάστηκε να στείλει μελάνια χωρίς προστασία, λόγω έλλειψης τσιπ

92
screenshot 1

Οι κατασκευαστές εκτυπωτών χρησιμοποιούν εδώ και καιρό τσιπ για να εμποδίσουν τις πωλήσεις μελανιών από τρίτους και να σας οδηγήσουν προς τα δικά τους προϊόντα, αλλά τώρα φαίνεται πως αυτό τους γυρίζει μπούμερανγκ. Σύμφωνα με τις Register και USA Today, η Canon αναγκάστηκε να στείλει μελάνια χωρίς τσιπ προστασίας από αντιγραφή, λόγω συνεχών ελλείψεων. Αυτό, με τη σειρά του, οδήγησε ορισμένους πολυλειτουργικούς εκτυπωτές να επισημαίνουν τα μελάνια ως μη αυθεντικά.

Ορισμένοι χρήστες είπαν ότι αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα με εκτυπωτές HP, αλλά η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε ή αρνήθηκε απευθείας τα προβλήματα. Αντίθετα, η HP είπε ότι χρησιμοποιεί ένα δίκτυο ανεφοδιασμού με «ποικιλομορφία» για να παραμείνει «ευέλικτη και προσαρμόσιμη» εν μέσω ελλείψεων chip.

Το πρόβλημα αυτό απεικονίζει ένα από τα κοινά παράπονα σχετικά με τη διαχείριση ψηφιακών δικαιωμάτων (DRM) και άλλα συστήματα προστασίας από αντιγραφή: δημιουργούν προβλήματα από τη στιγμή που οι σχεδιαστές τους δεν μπορούν να προσφέρουν πλήρη υποστήριξη.

πηγή: engadget.com