Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την αφαίρεση των φορτιστών από όλα τα κουτιά smartphone

116
50181414661 3c8b4b58d4 b

Σε νέο δελτίο τύπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει νομοθεσία για να καθιερώσει ένα πρότυπο γρήγορης φόρτισης και «να διαχωρίσει την πώληση φορτιστών από την πώληση ηλεκτρονικών συσκευών». Αυτή η πρόταση θα ισχύει για “smartphone, tablet, κάμερες, ακουστικά, φορητά ηχεία και φορητές κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών”.

Η Επιτροπή προτείνει:

  • Εναρμονισμένη τεχνολογία γρήγορης φόρτισης: θα διασφαλίσει ότι η ταχύτητα φόρτισης είναι η ίδια όταν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε συμβατό φορτιστή για μια συσκευή.
  • Διαχωρισμός της πώλησης ενός φορτιστή από την πώληση της ηλεκτρονικής συσκευής: η Επιτροπή λέει ότι οι καταναλωτές της Ε.Ε διαθέτουν ήδη κατά μέσο όρο τρεις φορτιστές και θα χρησιμοποιήσουν μόνο δύο.
  • Βελτιωμένες πληροφορίες για τους καταναλωτές: Οι εταιρείες θα πρέπει να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις ταχύτητες φόρτισης και εάν η συσκευή υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές ξοδεύουν 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως σε αυτόνομους φορτιστές που δεν περιλαμβάνονται στις συσκευές. Επίσης, εκτιμάται ότι περίπου 11.000 τόνοι ηλεκτρονικών αποβλήτων αποτελούνται από φορτιστές που απορρίπτονται/δεν χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελπίζει ότι η προτεινόμενη νομοθεσία θα μπορούσε δυνητικά να εξοικονομήσει250 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε περιττές αγορές φορτιστών.

πηγή: gsmarena.com