Η φόρτιση 120W στο 11T Pro δεν θα υποβαθμίσει την υγεία της μπαταρίας, λέει η Xiaomi

50
screenshot 7
©Xiaomi

Tο 11T Pro της Xiaomi θα διαθέτει ενσύρματη φόρτιση 120W και αυτό σίγουρα εγείρει διάφορα ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει στο τηλέφωνο.

Φυσικά, η φόρτιση μιας μπαταρίας τηλεφώνου σε τέτοιες ταχύτητες αναμένεται να οδηγήσει σε ταχύτερη υποβάθμιση των κύκλων ζωής της μπαταρίας, καθιστώντας αμφισβητήσιμο το αν τελικά αξίζει τον κόπο. Η Xiaomi έριξε φως σε αυτό το ζήτημα όταν ο επικεφαλής επικοινωνιών της, Daniel Desjarlais, μίλησε σε μια συνέντευξη.

Ο Desjarlais έκρινε ότι το καλό υπερτερεί κατά πολύ του κακού σε αυτή την περίπτωση και ο ηλεκτρικός σχεδιασμός εξασφάλισε ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας δεν θα υποβαθμιστεί σημαντικά περισσότερο από άλλα σύγχρονα smartphone. «Είναι σαν να έχετε δύο διαφορετικές εισόδους για να γεμίσετε το βενζίνη στο αυτοκίνητό σας και δύο ξεχωριστές δεξαμενές», είπε.

Μετά από 800 κύκλους φόρτισης (περίπου δύο χρόνια), η Xiaomi υπόσχεται διατήρηση της χωρητικότητας 80%, η οποία δεν είναι καθόλου κακή. Η σειρά iPhone 12, για σύγκριση, εγγυάται έως και 80% υγεία μπαταρίας μετά από μόλις 500 κύκλους φόρτισης.

πηγή: phonearena.com