Η Γερμανία ετοιμάζει επιδοτήσεις για παρόχους δορυφορικού διαδικτύου, όπως το Starlink

71
digital divide spacex starlink

Η Γερμανία θέλει να βοηθήσει τους πολίτες στις αγροτικές περιοχές να αποκτήσουν καλύτερη πρόσβαση στο ίντερνετ, στηρίζοντας την αγορά υλικού για δορυφορικές υπηρεσίες διαδικτύου, όπως το Starlink του Elon Musk.

Το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα επιδότησης θα είναι ανοικτό σε όλους τους παρόχους που προσφέρουν ασύρματες συνδέσεις στο Διαδίκτυο σε αγροτικές περιοχές, για παράδειγμα μέσω δορυφόρων, ανέφερε το υπουργείο. Οι λεπτομέρειες για το κουπόνι συζητώνται ακόμα, και ο στόχος είναι να επιδοτηθεί η αγορά του τεχνικού εξοπλισμού. “Το μηνιαίο κόστος για τη χρήση της σύνδεσης στο Διαδίκτυο δεν θα καλυφθεί από την επιχορήγηση”, ανέφερε το υπουργείο.

Η κυβέρνηση θα επιδοτήσει την αγορά δορυφορικών πιάτων Starlink και παρόμοιων παρόχων ασύρματων συνδέσεων στο Διαδίκτυο με επιχορηγήσεις σε νοικοκυριά αξίας 500 ευρώ (611 $). Η απόφαση ελήφθη όταν ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Andreas Scheuer, συναντήθηκε με τον ιδρυτή της SpaceX, Elon Musk, στο εργοτάξιο του πρώτου ευρωπαϊκού εργοστασίου της Tesla κοντά στο Βερολίνο στα μέσα Μαΐου.

Η Starlink προσφέρει δορυφορικό internet με μηνιαία χρέωση 99 ευρώ. Ο Musk δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η SpaceX είχε λάβει περισσότερες από 500.000 προπαραγγελίες για τη δορυφορική υπηρεσία διαδικτύου Starlink. Η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει τελικά 12.000 δορυφόρους συνολικά και είπε ότι ο αστερισμός Starlink θα κοστίσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

πηγή: reuters.com