Η Google δουλεύει για να φέρει νέες ταχύτητες στο Chrome

89

Ποιος δεν θα ήθελε να απολαμβάνει μια εμπειρία όσο το δύνατον πιο γρήγορη στον browser; Όσο ρόλο παίζει η σύνδεση που έχετε στο Internet, άλλο τόσο παίζει και ο browser που χρησιμοποιείτε. Η Google το γνωρίζει αυτό και δουλεύει για να προσθέσει μια λειτουργία στην αρχική έκδοση του Chrome, η οποία θα βοηθήσει να αυξηθεί κατακόρυφα η ταχύτητα της πλοήγησής σας.

Αυτή η λειτουργία έχει ήδη συμπεριληφθεί στην έκδοση του Chrome για κινητά. Είναι γνωστή ως BFCache (Back-Forward Cache) και οι χρήστες Android την εκτιμούν πάρα πολύ. Γι’ αυτό η Google αποφάσισε να την προσθέσει και στο desktop.

Αν και το BFCache δεν είναι ότι θα κάνει θαύματα, θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος φόρτωσης μιας σελίδα που επισκεφτήκατε προηγουμένως. Υπάρχουν κάποιες ανησυχίες σχετικά με το πώς θα δουλέψει αυτό με σελίδες που προσφέρουν δυναμικό περιεχόμενο, αλλά οι προγραμματιστές έχουν την επιλογή να χρησιμοποιήσουν έναν κώδικα για να εξαιρεθούν αν θέλουν.

Η Google εξηγεί ότι η λειτουργία αυτή βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη στον browser με το να κρατάει ζωντανά τα δεδομένα μιας σελίδας, ώστε να μπορεί να επισκεφτεί ξανά άμεσα κάποια προηγούμενη ή επόμενη σελίδα πατώντας το αντίστοιχο βελάκι.

πηγή: techradar.com