Η Google επιχειρεί να φτιάξει εφαρμογή ιατρικών δεδομένων

73
close up of person holding phone in bed free photo (1)

Η Google προσλαμβάνει άτομα για να τη βοηθήσουν να φτιάξει ένα νέο εργαλείο ιατρικών αρχείων. Η εταιρεία θέλει να μάθει τι θέλουν να κάνουν οι χρήστες με τις πληροφορίες που αντλούνται από τα ιατρικά αρχεία τους.

Αυτή είναι η δεύτερη απόπειρα της Google να δημιουργήσει έναν τρόπο πρόσβασης των ανθρώπων στα ιατρικά τους αρχεία. Το 2008, ξεκίνησε το Google Health, το οποίο είχε ως στόχο να δώσει στους χρήστες έναν τρόπο να βλέπουν τις πληροφορίες για την υγεία τους στο διαδίκτυο. Δεν είχε επιτυχία και η Google το έκλεισε το 2012.

Μια δεκαετία αργότερα, βρισκόμαστε σε ένα πολύ διαφορετικό ψηφιακό τοπίο υγείας. Η Apple κυκλοφόρησε μια ενότητα για τα δεδομένα υγείας στην εφαρμογή «Υγεία» το 2018, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν τα αρχεία τους από νοσοκομεία και κλινικές απευθείας στο iPhone τους. Οι εφαρμογές υγείας έχουν πολλαπλασιαστεί, οι φορητές συσκευές υιοθετούν λειτουργίες ευεξίας και οι άνθρωποι συνηθίζουν όλο και περισσότερο να χειρίζονται τις πληροφορίες για την υγεία τους μέσω smartphone και άλλων συσκευών.

Η Google «σημειώνει πρόοδο» στην πρωτοβουλία για την υγεία των καταναλωτών, δήλωσε ο Bob Wachter, πρόεδρος του τμήματος ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος συμβουλεύει την Google σχετικά με τα project της για τα αρχεία υγείας.

πηγή: theverge.com