Η Google οραματίζεται ρομποτικό ταξί

107
waymo
©Waymo

Το 2009 η Google αποφάσισε να επενδύσει στη τεχνολογία αυτόνομων αυτοκινήτων και ανέθεσε αυτή την δραστηριότητα σε μια θυγατρική της εταιρεία την Waymo. To 2015 στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της Google δημιουργήθηκε μια μητρική εταιρεία, η Alphabet, κάτω από την ομπρέλα της οποίας μπήκε η Google, η Waymo και όλες οι άλλες εταιρείες που είχε ιδρύσει ή εξαγοράσει μέχρι τότε ο κολοσσός των ιντερνετικών υπηρεσιών.

H Waymo είναι από τις πρωτοπόρους στον τομέα των αυτόνομων τεχνολογιών αυτοκινήτων. Η εταιρεία παρουσίασε τα σχέδια ενός νέου αυτόνομου οχήματος σχεδιασμένο να παρέχει υπηρεσίες ταξί. Πρόκειται για ένα ρομποτικό βανάκι που δεν διαθέτει τιμόνι, πεντάλ ή άλλο σύστημα οδήγησης και όλος ο διαθέσιμος χώρος στο εσωτερικό του θα καλύπτεται από θέσεις επιβατών. Το βανάκι θα είναι ηλεκτρικό και οι πόρτες του θα επιτρέπουν εύκολη επιβίβαση και αποβίβαση ενώ τα καθίσματα θα είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε να προσαρμόζονται στις επιθυμίες των επιβατών.

Σε κάθε περίπτωση οι επιβάτες θα έχουν αρκετό χώρο για να κάθονται άνετα και να απλώνουν τα πόδια τους αλλά και αρκετή απόσταση του κεφαλιού από την οροφή. Θα υπάρχουν επίσης οθόνες μέσα στο όχημα για να ψυχαγωγούνται οι επιβάτες αλλά και φορτιστές για ηλεκτρονικές συσκευές στα μπράτσα των καθισμάτων. Η Waymo θα συνεργαστεί με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely για την κατασκευή του οχήματος η οποία θα γίνει σε ένα εργοστάσιο στη σουηδική πόλη Γκέτεμποργκ.

πηγή: naftemporiki.gr