Η Google θα κατασκευάσει πανεπιστημιούπολη στο Σαν Χοσέ

110

Το βράδυ της Τρίτης ανακοινώθηκε από αξιωματούχους της πόλης του Σαν Χοσέ ότι εγκρίνεται επίσημα το σχέδιο της Google να κατασκευάσει μια τεράστια πανεπιστημιούπολη στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Καλιφόρνια.

Το έργο λέγεται «Downtown West» και η Google θα αξιοποιήσει 80 στρέμματα στο κέντρο του Σαν Χοσέ για να ανεγείρει κτίσματα γραφείων συνολικής επιφάνειας 2,2 εκατ. τετραγωνικών μέτρων, στα οποία θα απασχολούνται 20.000 εργαζόμενοι και θα υπάρχουν χιλιάδες οικιστικές μονάδες. Πρόκειται για την μεγαλύτερη γενικά και την πρώτη πανεπιστημιούπολη μικτής χρήσης της Google.

Η Google με αυτήν την πανεπιστημιούπολη στοχεύει να μοντελοποιήσει μια μετατόπιση από τις κλειστές πανεπιστημιουπόλεις τεχνολογίας προκειμένου να σταματήσει την αυξανόμενη αποξένωση προς τις εταιρείες τεχνολογίας. Κι αυτό καθώς η επιτυχία των εταιρειών τεχνολογίας συνέβαλε με τον τρόπο της στην έλλειψη προσιτής στέγης, αλλά και σε μεγάλες πολιτισμικές αλλαγές στη Silicon Valley και σε άλλους τεχνολογικούς κόμβους.

Η πανεπιστημιούπολη Downtown West θα περιλαμβάνει 4.000 μονάδες στέγασης, 1.000 εκ των οποίων θα προορίζονται για μια σειρά «προσιτών» κατοικιών. Θα περιλαμβάνει, επίσης, έως 300 ξενοδοχειακά δωμάτια και 800 κατοικίες για βραχυπρόθεσμη διαμονή για τους εταιρικούς επισκέπτες της Google. Θα δημιουργηθούν πάρκα, εστιατόρια, καταστήματα λιανικής, χώροι ψυχαγωγίας και σταθμοί προώθησης της οικολογίας.

Η κατασκευή του έργου θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από το επόμενο έτος, ενώ εκτιμάται να διαρκέσει μεταξύ 10 και 30 ετών για την πλήρη κατασκευή του.

πηγή: ot.gr