Η Google θα μειώσει τα μεγέθη εγκατάστασης των εφαρμογών στο Play Store

247
google play logo angled

Στις μέρες μας οι Android εφαρμογές μπορεί να είναι ιδιαίτερα μεγάλες για να τις κατεβάσεις, καταναλώνοντας τον περιορισμένο όγκο δεδομένων αν είσαι μακριά από το Wi-Fi, όπως και τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής. Αποδεικνύεται ότι η Google εργάζεται σε μια άκρως ενδιαφέρουσα επιλογή για να λύσει αυτό το πρόβλημα.

Πιο συγκεκριμένα, το 9to5Google ανακάλυψε ότι η Google εργάζεται στο αποκαλούμενο install optimization feature για το Google Play Store(Menu > Settings > App Install Optimization). Χρησιμοποιεί crowdsourced πληροφορίες για να διαπιστώσει ποια μέρη του app χρησιμοποιεί ο κόσμος πρώτα. Όταν αρκετός κόσμος το κάνει, τότε η Google μπορεί να κάνει το σωστό optimization στην εφαρμογή για να εγκατασταθεί, ανοίξει και τρέξει πιο γρήγορα για όλους.

Μια τέτοια υλοποίηση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για εφαρμογές όπως ένα social media app, όπως τονίζει το 9to5google, προσφέροντας την εμπειρία browsing χωρίς τα editing tools. Θα είναι επίσης ιδιαίτερο χρήσιμο για τα mobile games, όπως έχουμε δει σε κονσόλες, με τα πρώτα επίπεδα να κατεβαίνουν γρήγορα για να μπορείς να παίξεις. Πάντως δεν γνωρίζουμε αν τα μέρη της εφαρμογής που χρησιμοποιούνται λιγότερο θα κατεβαίνουν στο background ή αν θα κατεβαίνουν όταν χρειάζεται.(πηγή: techmaniacs.gr)