Η Ινδία προσπαθεί να αποκρύψει το μέγεθος της καταστροφής της Covid-19 με συνεργό το Twitter

115
161943153914638545

Η Ινδία προσπαθεί για άλλη μια φορά να φιμώσει την online κριτική των χειρισμών της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια των σοκαριστικών εξελίξεων με την εξάπλωση της COVID-19 σε όλη τη χώρα. Η κυβέρνηση της Ινδίας διέταξε το Twitter να κατεβάσει περισσότερα από 50 tweets τα οποία ασκούν κριτική στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Το Twitter υπάκουσε και μπλόκαρε τις αναρτήσεις μόνο για τους Ινδούς χρήστες. Οι αναρτήσεις περιλαμβάνουν tweets από μέλη της Βουλής, μίας Υπουργού και διασημοτήτων του κινηματογράφου.

Το Twitter δήλωσε πως είναι υποχρεωμένο να κάνει τα tweets μη διαθέσιμα στους κατοίκους της Ινδίας αν παραβιάζουν τους τοπικούς νόμους, ωστόσο έστειλε πρώτα ειδοποίηση στους κατόχους των λογαριασμών για να τους ενημερώσει πως το έκανε κατόπιν αίτησης της ινδικής κυβέρνησης.

Η Ινδία έχει πιέσει αρκετές φορές social media πλατφόρμες να αποσύρουν περιεχόμενο που δεν εγκρίνει η κυβέρνηση, με τελευταίο παράδειγμα τις διαδηλώσεις των αγροτών. Να σημειώσουμε πως η Ινδία βρίσκεται εν μέσω του δεύτερου κύματος κορωνοϊού στη χώρα, σημειώνοντας 300.000 κρούσματα καθημερινά με 2.500 θανάτους. Τα νοσοκομεία είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης, δε διαθέτουν αναπνευστήρες, οξυγόνο και φάρμακα, ενώ μόλις το 1.5% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.