Η Κίνα μειώνει περαιτέρω τον χρόνο gaming των παιδιών σε τρεις ώρες την εβδομάδα

250
china leshan emeishan online

Η Κίνα ανακοίνωσε νέα καταστολή του χρόνου που μπορούν να παίζουν τα παιδιά online βιντεοπαιχνίδια, με το νέο όριο να ορίζεται σε μόλις τρεις ώρες την εβδομάδα. Πλατφόρμες όπως η Tencent μπορούν τώρα να προσφέρουν παιχνίδια στα παιδιά μεταξύ των ωρών 8-9 μ.μ την Παρασκευή, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Πρόκειται για μια σημαντική και αξιοσημείωτη μείωση από τον προηγούμενο κανόνα, ο οποίος είχε γενικά περιοριστεί σε 1,5 ώρες την ημέρα το 2019.

Ιστορικά, η Κίνα είχε πάντα μια αποστροφή για τα βιντεοπαιχνίδια. Ωστόσο, η χώρα έχει ενισχύσει τη ρητορική κατά των παιχνιδιών τα τελευταία χρόνια και στις 3 Αυγούστου, ένα βασικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο περιέγραψε τα βιντεοπαιχνίδια ως «πνευματικό όπιο».

Εκτός από το χρονικό όριο για διαδικτυακά παιχνίδια, οι αρχές θέλουν όλους τους τίτλους να συνδέονται με κάποια μορφή συστήματος κατά του εθισμού. Άλλοι νέοι κανόνες περιλαμβάνουν εταιρείες να διατηρούν δεδομένα πραγματικών ονομάτων για όλους τους χρήστες, περισσότερες αναφορές σχετικά με τη χρήση συναλλαγών εντός παιχνιδιού και γενικότερο έλεγχο κανονιστικών ρυθμίσεων.

πηγή: engadget.com