Η Mediatek ηγείται της αγοράς chipset το 2ο τρίμηνο του 2021

84
screenshot 2
©MediaTek

Η Counterpoint Research δημοσίευσε την τριμηνιαία της ανάλυση για την αγορά τσιπ smartphone και η Mediatek είναι ο μεγάλος νικητής μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2021. Η εταιρεία πούλησε το 43% όλων των chipsets στην αγορά, που είναι περισσότερα από τις συνολικές πωλήσεις της Qualcomm που έρχεται δεύτερη, και της Apple που έρχεται τρίτη.

Η κυριαρχία της Qualcomm στις αποστολές βασικής ζώνης smartphone προέρχεται από τη σειρά Apple iPhone 12. Υπάρχει επίσης μια τεράστια ζήτηση για Snapdragon και οι αποστολές θα μπορούσαν να ήταν υψηλότερες εάν η TSMC δεν είχε πρόβλημα με τη χωρητικότητα. Η Qualcomm κατάφερε να διαφοροποιήσει την παραγωγή τσιπ για το τέλος του 2ου τριμήνου του 2021, κάτι που αναπόφευκτα θα βελτιώσει τις προβλέψεις και τις πωλήσεις.

Ο μεγαλύτερος ηττημένος σε αυτόν τον αγώνα είναι, προς έκπληξη κανενός, η ομάδα HiSilicon. Η Huawei δεν είναι σε θέση να κατασκευάσει νέα τσιπ, οπότε πούλησε μόνο συσσωρευμένο απόθεμα και δεν έχει απομείνει τίποτα από αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είδαμε τα smartphone Huawei P50 με τεχνητά περιορισμένο 4G Snapdragon 888 και ακόμη και τότε σε πολύ περιορισμένη προσφορά.

πηγή: gsmarena.com