Η παγκόσμια έλλειψη επεξεργαστών έπληξε και την Apple

79
apple s1 chips

Η έλλειψη επεξεργαστών προκλήθηκε από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης και της ζήτησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η βιομηχανία πληροφορικής, για πρώτη φορά, είδε μια άνευ προηγουμένου αύξηση της ζήτησης καθώς οι άνθρωποι έμειναν σπίτι, με τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης να αποτελούν τη μόνη πηγή ψυχαγωγίας.

Μέχρι τώρα, η Apple ήταν μπροστά από όλους, στο βαθμό που φαινόταν απρόσβλητη από την έλλειψη επεξεργαστών που επηρεάζει τους ανταγωνιστές της. Η Samsung, η Huawei, η Xiaomi και άλλοι μίλησαν ή έλαβαν μέτρα λόγω τις κρίσης αυτής, ενώ η Apple παρέμεινε αλώβητη και κέρδισε 111 δισεκατομμύρια δολάρια το φθινόπωρο του 2020.

Το μυστικό της Apple ήταν το ότι έβλεπε μπροστά: η Apple εξασφάλισε νωρίς έως και το 80% της παραγωγής τσιπ, αφήνοντας τους ανταγωνιστές της να αγωνίζονται. Ακόμα και μετά από όλα τα προληπτικά μέτρα που έχει λάβει η Apple, μια έκθεση της Nikkei αποκαλύπτει ότι αυτός ο τεχνολογικός γίγαντας, τελικά, υπέκυψε στα αποτελέσματα της παγκόσμιας έλλειψης επεξεργαστών. Συγκεκριμένα, οι συσκευές που επηρεάζονται είναι το MacBook και το iPad αυτήν τη στιγμή. Το iPhone προς το παρόν δεν φαίνεται ακόμη να επηρεάζεται.

πηγή: phonearena.com