Η προσγείωση της NASA στη Σελήνη πιθανότατα θα καθυστερήσει «αρκετά χρόνια» μετά το 2024

54
moon missions

Την περασμένη εβδομάδα, η NASA ανακοίνωσε ότι ανατρέπει τα σχέδια για αποστολή ανθρώπων στη Σελήνη από το 2024 έως το 2025, αλλά σύμφωνα με μια νέα έκθεση, οι καθυστερήσεις μπορεί να είναι ακόμη πιο σημαντικές. Πιο ρεαλιστικά, μια τέτοια προσγείωση πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί αρκετά χρόνια μετά το 2024, υποστηρίζει η έκθεση.

Η πρόσφατη πρόβλεψη προέρχεται από το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή της NASA, το οποίο κάνει περιοδικούς ελέγχους στα διάφορα προγράμματα της διαστημικής υπηρεσίας. Στην τελευταία έκθεσή του, το OIG έριξε μια περιεκτική ματιά στο πρόγραμμα Artemis της NASA, τη φιλόδοξη πρωτοβουλία του οργανισμού να στείλει ανθρώπους πίσω στη Σελήνη, καθώς και να προσγειώσει την πρώτη γυναίκα και το πρώτο μη-λευκό άτομο στη σεληνιακή επιφάνεια.

Το πρόγραμμα Artemis της NASA βασίζεται σε μια σειρά από πολύπλοκα οχήματα που συνεργάζονται για να οδηγήσουν τους αστροναύτες με ασφάλεια στη Σελήνη, συμπεριλαμβανομένου ενός τεράστιου νέου πυραύλου που ονομάζεται Space Launch System ή SLS, που θα στείλει ανθρώπους στο βαθύ διάστημα μέσα σε μια νέα κάψουλα πληρώματος που ονομάζεται Orion.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η NASA παραδέχτηκε ότι η ημερομηνία προσγείωσης για το 2024 δεν πρόκειται να συμβεί. Ωστόσο, ο οργανισμός απλώς μετέφερε τον νέο στόχο στο 2025. Η NASA κατηγόρησε την καθυστέρηση σε διάφορους παράγοντες, όπως καθυστερήσεις από την πανδημία COVID-19, αλλαγές στο πεδίο εφαρμογής ορισμένων προγραμμάτων, κ.α.

πηγή: theverge.com