Η Ρωσία αναγκάζει το Netflix να μεταδίδει ζωντανά τα κρατικά τηλεοπτικά του κανάλια

41
meta image netflix symbol black

Η Ρωσία θέλει να απαιτήσει από το Netflix να κάνει κάτι που δεν έχει ξανακάνει: Μια υπηρεσία ζωντανής τηλεοπτικής ροής που θα παρέχει στους πελάτες τουλάχιστον 20 κρατικά τηλεοπτικά κανάλια από τον Μάρτιο του 2022.

Σύμφωνα με τους The Moscow Times, η ρωσική ρυθμιστική αρχή Διαδικτύου και τηλεόρασης Roskomnadzor, πρόσθεσε την υπηρεσία των ΗΠΑ στο λεγόμενο μητρώο «οπτικοακουστικών υπηρεσιών» της την Τρίτη. Οι υπηρεσίες σε αυτήν τη λίστα πρέπει να εμφανίζουν τουλάχιστον 20 κρατικά τηλεοπτικά κανάλια στο χαρτοφυλάκιό τους, με τους επικριτές να λένε ότι μερικά από αυτά τα κανάλια χρησιμοποιούνται συχνά για φιλοκυβερνητικούς σκοπούς προπαγάνδας. Αυτές οι απαιτήσεις τίθενται σε ισχύ από τον Μάρτιο του 2022.

Οι κανονισμοί θα αναγκάσουν επίσης την εταιρεία να εγγράψει μια νέα ρωσική θυγατρική στη χώρα. Το Netflix θα πρέπει επίσης να ακολουθήσει διατάξεις που απαγορεύουν την προώθηση του «εξτρεμισμού», ο οποίος είναι ένας περιορισμός που, σύμφωνα με τους επικριτές, έχει χρησιμοποιηθεί ως επί το πλείστον για να κάνει την επικοινωνία της αντιπολίτευσης πιο δύσκολη.

Φυσικά, αυτοί οι κανονισμοί ισχύουν μόνο για τη Ρωσία, οπότε το Netflix μπορεί να συνεχίσει το συνηθισμένο του πρόγραμμα σε άλλα μέρη του κόσμου. Μένει να δούμε αν η εταιρεία είναι διατεθειμένη να αντέξει τους περιορισμούς ή αν θα αποσυρθεί από τη χώρα ως απάντηση, αν αυτό είναι οικονομικά εφικτό.

πηγή: androidpolice.com