Η Sony ανακοίνωσε τα νέα earbuds WF-1000XM4

84

Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά τα νέα earbuds της Sony, WF-1000XM4. Διακρίνονται για την εξασφάλιση κορυφαίας ποιότητας ήχου, όπως επίσης και για νέες έξυπνες λειτουργίες, όπως μας έχει ήδη συστήσει η εταιρεία με τα μεγαλύτερα over the ear ακουστικά, WH-1000XM4.

Σύμφωνα με τη Sony, τα WF-1000XM4 παρέχουν κορυφαία λειτουργία ακύρωσης θορύβου, χάρη στο νέο ενσωματωμένο επεξεργαστή V1, ενώ ταυτόχρονα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Διαθέτει διπλά ανά αφτί μικρόφωνα με αισθητήρα θορύβου, και έναν νέο οδηγό 6 mm που προσφέρει 20% αύξηση στην ένταση του μαγνήτη. Η αύξηση του όγκου του μαγνήτη και το διάφραγμα υψηλής συμμόρφωσης εγγυούνται βελτιωμένη απόδοση σε χαμηλές συχνότητες και ενισχύουν την ακύρωση θορύβου δημιουργώντας ένα σήμα ακύρωσης υψηλής ακρίβειας στο εύρος χαμηλών συχνοτήτων.

Η τεχνολογία κωδικοποίησης ήχουν LDAC μεταδίδει περίπου τρεις φορές περισσότερα δεδομένα (με το μέγιστο ρυθμό μεταφοράς 990 kbps) από τον συμβατικό ήχο Bluetooth. Ο ενσωματωμένος επεξεργαστής V1 μειώνει την παραμόρφωση ήχου και επιτρέπει την επεξεργασία μέσω κωδικοποιητή LDAC και το DSEE Extreme. Χρησιμοποιώντας το Edge-AI, το DSEE Extreme (Digital Sound Enhancement Engine) αναβαθμίζει τα συμπιεσμένα ψηφιακά αρχεία μουσικής σε πραγματικό χρόνο.

Η λειτουργία Speak-to-Chat αντιλαμβάνεται πότε ο κάτοχος των WF-1000XM4 ξεκινάει μια συνομιλία, διακόπτοντας αυτόματα τη μουσική και επιτρέποντας τον ήχο του περιβάλλοντος. Μόλις τελειώσει η συνομιλία, η μουσική αρχίζει να παίζει ξανά αυτόματα. Το Speak-to-Chat αναγνωρίζει και αντιδρά στη φωνή σας. Βασίζεται στην τεχνολογία Precise Voice Pickup, η οποία συνδυάζει τέσσερα μικρόφωνα και αισθητήρες με προηγμένη επεξεργασία σήματος ήχου.

Τα WF-1000XM4 διαθέτουν, επίσης, Adaptive Sound Control, μια έξυπνη λειτουργία που αντιλαμβάνεται πού βρίσκεστε και τι κάνετε για παράδειγμα, ταξίδι, περπάτημα ή αναμονή- και στη συνέχεια προσαρμόζει τις ρυθμίσεις ήχου περιβάλλοντος για την ιδανική εμπειρία ακρόασης. Επιπλέον, τα ακουστικά έρχονται με υποστήριξη για άμεση παύση και συνέχιση της μουσικής για μια ομαλή εμπειρία.

Σύμφωνα με τη Sony, τα WF-1000XM4 προσφέρουν πλήρη χρήση 8 ωρών και άλλες 16 ώρες από τη θήκη τους, ενώ μια γρήγορη φόρτιση 5 λεπτών προσφέρει έως και 60 λεπτά χρόνου ακρόασης. Τέλος, είναι ανθεκτικά, με πιστοποίηση IPX4 (πιτσιλιές, ιδρώτας κλπ.), ενώ υποστηρίζουν και τους φωνητικούς βοηθούς της Google και της Amazon Alexa.

πηγή: deasy.gr