Η Sony παραμένει ο ηγέτης στους αισθητήρες κάμερας για smartphones

360
camera sensor 3

Η παγκόσμια αγορά αισθητήρων κάμερας για smartphones άγγιξε το 2020 τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια παρουσιάζοντας αύξηση 13% σε σχέση με το 2019. Τουλάχιστον αυτό αναφέρει πρόσφατη αναφορά της Strategy Analytics. Επιπλέον, η εταιρεία κατονομάζει ως τον μεγαλύτερο κατασκευαστή τη Sony.

Μέσα στο 2020 η Sony προμήθευσε τους κατασκευαστές smartphones με το 46% των συνολικών αισθητήρων που βγήκαν στην αγορά. Δεύτερη έρχεται η Samsung LSI με ποσοστό 29% – αρκετά καλό, τρίτη βρίσκουμε την OmniVision με 10%, και το υπόλοιπο 15% ανήκει στους λοιπούς κατασκευαστές αισθητήρων κάμερας.

Η Strategy Analytics αναφέρει ότι η πανδημία δεν κατάφερε να εμποδίσει την ανάπτυξη της αγοράς αισθητήρων κάμερας, καθώς οι OEM smartphones επέλεγαν αισθητήρες υψηλής ανάλυσης και αύξησαν το πλήθος των αισθητήρων στις συσκευές τους μέσα στο 2020.

Οι Samsung, OmniVision, και SK Hynix, συνέχισαν να παίρνουν μερίδιο από τη Sony και οι αναλυτές της περιμένουν ότι η κυριαρχία της θα απειλείται όλο και περισσότερο εξαιτίας του αυξανόμενου ανταγωνισμού στην αγορά των αισθητήρων κάμερας. (πηγή: techmaniacs.gr)