Η Σουηδία θέλει η Ευρώπη να απαγορεύσει την εξόρυξη Bitcoin

155
bitcoin

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων πλήττει τον κόσμο αρκετά αυτή την περίοδο. Είτε προσπαθείτε να αποκτήσετε μια κάρτα γραφικών, είτε απλώς ενδιαφέρεστε για το περιβάλλον, η εξόρυξη στέκεται εμπόδιο.

Σύμφωνα με το Euronews, οι διευθυντές της Σουηδικής Αρχής Χρηματοοικονομικής Εποπτείας και της Σουηδικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος, Erik Thedéen και Bjorn Risinger έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα της χώρας να ανταποκριθεί στις κλιματικές υποχρεώσεις. Σύμφωνα με τους διευθυντές, η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων εκτοξεύτηκε στη Σουηδία κατά αρκετές εκατοντάδες τοις εκατό μεταξύ Απριλίου και Αυγούστου. Αυτό ταιριάζει με την έλλειψη καρτών γραφικών (που χρησιμοποιούνται για εξόρυξη) στην Ευρώπη. Ειδικά στη Γερμανία και την Αυστρία, οι κάρτες φτάνουν σε υπερδιπλάσιες συνιστώμενες τιμές, πιθανώς λόγω της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Λένε ότι η τρέχουσα εξόρυξη Bitcoin στη χώρα χρησιμοποιεί τόσο ηλεκτρική ενέργεια όσο 200.000 κανονικά νοικοκυριά, οπότε είναι λογικό να ανησυχούν για το ότι δεν ανταποκρίνονται στους στόχους για το κλίμα που τέθηκαν στη συμφωνία του Παρισιού.

Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στη Σουηδία είναι σχετικά καλές και χάρη στις προσπάθειες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η χώρα δυστυχώς προσελκύει δραστηριότητες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Αυτό πιθανότατα θα αυξηθεί τώρα, καθώς η Κίνα κήρυξε τα κρυπτονομίσματα παράνομα και πολλοί θα αναζητήσουν νέες τοποθεσίες. Οι διευθυντές ζητούν επίσης από τη Σουηδία να σταματήσει τυχόν νέες δραστηριότητες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων και να απαγορεύσει σε όποιες εταιρείες εμπλέκονται σε εμπορικές συναλλαγές ή επενδύουν σε κρυπτονομίσματα, να αναζητήσουν πιο βιώσιμους τρόπους.

πηγή: pcgamer.com