Η Tencent χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε παιδιά για να σταματήσει το βραδινό gaming

86
man 5946820 1280

Η Κινεζική τεχνολογική εταιρεία Tencent θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να σταματήσει το gaming από άτομα κάτω των 18 ετών τη νύχτα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη. Το σύστημά που ονομάζεται “Midnight Patrol”, θα εντοπίζει ανηλίκους που παίζουν βιντεοπαιχνίδια αργά το βράδυ και θα τους βγάζει από την πλατφόρμα.

Το σύστημα στοχεύει στο να αποτρέψει τους ανηλίκους από το να προσποιούνται τους ενήλικες για να παρακάμψουν την κινεζική απαγόρευση βραδινού gaming. Αρχικά θα λειτουργεί σε περισσότερους από 60 τίτλους παιχνιδιών της εταιρείας Tencent.

Το 2019, η Κίνα εισήγαγε κανόνες για τον περιορισμό του βιντεοπαιχνιδιού λόγω ανησυχιών ότι οι νέοι εθίζονταν. Οι κανόνες περιελάμβαναν την απαγόρευση του παιχνιδιού για άτομα κάτω των 18 ετών, μεταξύ 10 μ.μ. και 8 π.μ, με μέγιστο χρόνο παιχνιδιού τα 90 λεπτά τις καθημερινές και μηνιαία όρια στις μικρο-συναλλαγές εντός παιχνιδιού, ανέφερε σε ανακοίνωση η Γενική Διοίκηση Τύπου και Δημοσίευσης της Κίνας.

Η Tencent είπε ότι θα πραγματοποιεί έλεγχο προσώπου για λογαριασμούς που έχουν καταχωρηθεί με πραγματικά ονόματα, που είχαν παίξει για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο τη νύχτα. Η Tencent θα συγκρίνει τα πρόσωπα των παικτών με μια κυβερνητική βάση δεδομένων προσώπων που συνδέονται με το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της Κίνας.

Οι ενήλικες που κατά λάθος διώχνονται από την πλατφόρμα θα μπορούν να υποβάλουν μια νέα σάρωση προσώπου, αλλά όσοι αρνούνται να σαρώσουν το πρόσωπό τους θα αφαιρεθούν μόνιμα, δήλωσε η Tencent.

πηγή: businessinsider.com