Η βιομηχανία του gaming κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ με το ντοκιμαντέρ “Colette”

195
mv5bymq0zde3zwmtyty0ni00otljlwflmgytzmvjztu1zgezmzm0xkeyxkfqcgdeqxvynde4otc1mze@. v1

Η ταινία “Colette”, ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που εμφανίζεται στο παιχνίδι “Medal of Honor: Above and Beyond” του Oculus VR, κέρδισε φέτος το Όσκαρ για το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ (Short Subject). Παρουσιάστηκε από την Oculus Studios και την Respawn Entertainment της Electronic Arts, και αργότερα διανεμήθηκε από το The Guardian. Είναι η πρώτη φορά που ένα έργο βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών κέρδισε Όσκαρ.

Σε σκηνοθεσία του Anthony Giacchino, η “Colette” επικεντρώνεται σε μία επιζώσα της Γαλλικής Αντίστασης, την Colette Marin-Catherine, που επιστρέφει στη Γερμανία για πρώτη φορά από το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, για να επισκεφθεί ένα στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας όπου σκοτώθηκε ο αδερφός της. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται σε παραδοσιακή 2D μορφή είτε το παρακολουθείτε στην εφαρμογή Oculus TV είτε αλλού.


«Ο πραγματικός ήρωας εδώ είναι η ίδια η Colette, η οποία έχει μοιραστεί την ιστορία της με ακεραιότητα και δύναμη», δήλωσε ο διευθυντής παραγωγής της Oculus Studios, Mike Doran. «Όπως βλέπουμε στην ταινία, η αντίσταση χρειάζεται θάρρος, αλλά η αντιμετώπιση του παρελθόντος μπορεί να διαρκέσει ακόμη περισσότερο. Το να μας επιτρέψετε να διατηρήσουμε αυτό το προσκύνημα για τις μελλοντικές γενιές ήταν μια πραγματική πράξη γενναιότητας και εμπιστοσύνης».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ εδώ:

πηγή: theverge.com